Διεθνή

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Κολούμπια από καθηγητές, επειδή κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Κολούμπια από καθηγητές, επειδή κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές

Πηγή Φωτογραφίας: Law enforcement officers stand guard amid clashes near an encampment (not pictured) on the University of California, Los Angeles (UCLA) campus, amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas, in Los Angeles, California, U.S., May 1, 2024. REUTERS/David Swanson

«Δεν είμαστε άναρχη χώρα», είπε ο Τζο Μπάιντεν

Η ένωση καθηγητών του πανεπιστημίου Κολούμπια καταθέτει πρόταση μομφής κατά του προέδρου Minouche Shafik, επειδή κάλεσε την Αστυνομία, για να «σπάσει» την κατάληψη των φοιτητών που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Ένωση Καθηγητών του Πανεπιστημίου (AAUP) επέκρινε την απόφαση του Shafik, του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου και άλλων αξιωματούχων του Κολούμπια, να καλέσουν αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, για να απομακρύνουν τις φοιτητικές διαμαρτυρίες στις 30 Απριλίου.

«Αυτά τα αδικήματα κορυφώθηκαν με την τρομακτική επίθεση της αστυνομίας εναντίον των φοιτητών μας, η οποία τώρα προβάλλεται χωρίς αιδώ, για να τη δει όλος ο κόσμος», έγραψε η ένωση, προσθέτοντας ότι φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό παραμένουν αποκλεισμένοι από την πανεπιστημιούπολη.

«Η ψήφος δυσπιστίας είναι ο μόνος τρόπος, για να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της διαλυμένης κοινότητάς μας και να αποκαταστήσουμε τις βασικές αξίες του Πανεπιστημίου, όπως η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και η κοινή διακυβέρνηση», λένε.

Η έκκληση για ψήφο δυσπιστίας στο Κολούμπια έρχεται λίγες ημέρες μετά την ήττα της προέδρου του Barnard College, Λόρα Ρόζενμπουρι, σε μια ψηφοφορία δυσπιστίας, την πρώτη στην ιστορία του κολεγίου, όπως ανέφερε η «Columbia Daily Spectator».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments