Διεθνή

Η Χαμάς αποδέχτηκε την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Χαμάς αποδέχτηκε την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Το Ισραήλ ετοιμάζεται για εισβολή στη Γάζα

Ο ηγέτης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου ότι αποδέχεται την πρότασή τους.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα κρίση μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, αφού το Τελ Αβίβ ετοιμάζεται να εισβάλει στη Ράφα.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν πίεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας τη Δευτέρα.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Μπάιντεν επανέλαβε την «ξεκάθαρη θέση του για τη Ράφα», η οποία ήταν ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να προχωρήσει σε σχέδιο εισβολής, εκτός εάν δείξει πώς θα προστατεύσει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους εκεί.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας για τους ομήρους, μεταξύ άλλων μέσω των συνομιλιών που διεξάγονται σήμερα στη Ντόχα του Κατάρ. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε να διασφαλίσει ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ θα είναι ανοιχτό για ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Όχι σε νέα σφαγή»

«Καλούμε την αμερικανική διοίκηση να παρέμβει για να εμποδίσει αυτές τις σφαγές, για τις οποίες προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες», ανέφερε η παλαιστινιακή προεδρία, όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, διευκρινίζοντας πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει εντείνει τις «εντατικές» συνομιλίες με τους διεθνείς εταίρους της σε αυτό το θέμα.

Επίσης, το Ισραήλ ενέτεινε τους βομβαρδισμούς στη Ράφα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα νέα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν σε συνοικίες που είχε ζητήσει να εκκενωθούν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, «συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και έχουν ενταθεί από σήμερα το πρωί», εξήγησε ο Άχμεντ Ρεντουάν, ένας εκπρόσωπος τύπου της παλαιστινιακής πολιτικής άμυνας, διευκρινίζοντας πως δύο από τις συνοικίες που στοχοθετούνται, η Αλ Σούκα και η Αλ Σαλάμ, βρίσκονται μεταξύ εκείνων στους κατοίκους των οποίων ο ισραηλινός στρατός ζήτησε να απομακρυνθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments