Πολιτική

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία: Μειώσεις φόρων και φορολόγηση μερισμάτων

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία: Μειώσεις φόρων και φορολόγηση μερισμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αυτή η οικονομική πολιτική, που -μεταξύ άλλων- θα προκαλέσει αύξηση της κατανάλωσης, μπορεί να φέρει ως και 100.000.000 ευρώ πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία.

Ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία δίνουν στην Κουμουνδούρου καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, κάτι που έγινε εμφανές και από την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Άρτα.

«Δεν είναι δυνατόν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας με μερίσματα εκατομμυρίων να πληρώνει μικρότερο φόρο εισοδήματος από έναν μισθωτό των 26.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για κατάργηση της προκαταβολής φόρου αλλά και για μείωση της φορολογίας για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 200.000 ευρώ, με τα χαμηλότερα εισοδήματα να ωφελούνται περισσότερο.

Από την Άρτα, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ότι η προκαταβολή φόρου είναι αντιπαραγωγικό μέτρο, διότι «είναι αδύνατον» ο επιχειρηματίας να προπληρώνει την απόδοσή του «λες και δεν παίρνει ρίσκο».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αυτή η οικονομική πολιτική, που -μεταξύ άλλων- θα προκαλέσει αύξηση της κατανάλωσης, μπορεί να φέρει ως και 100.000.000 ευρώ πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία.

Η κυβερνητική προπαγάνδα

«Έχουμε γίνει κοινωνία της ατομικής ευθύνης και όχι της συλλογικότητας. Να ξεφύγουμε από το μοντέλο ενός πρωθυπουργού που μοιράζει επιδόματα. Αυτό θα το αλλάξουμε. Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι οι πολίτες. Η παραίτηση της κοινωνίας πρέπει να γίνει διεκδίκηση» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έκανε λόγο για «προπαγάνδα του κυβερνητικού μηχανισμού» που κάνει λόγο για «οικονομικό θαύμα».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν το γεγονός πως η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη ως προς τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ενώ τονίζουν ότι οι πολίτες πληρώνουν φόρους Σουηδίας, λαμβάνοντας μισθούς Βουλγαρίας. Άλλωστε, είναι ακόμα νωπή η έρευνα που δείχνει πως είμαστε η δεύτερη χειρότερη χώρα της ΕΕ ως προς την αγοραστική δύναμη, την ώρα που η ακρίβεια στην αγορά καλπάζει…

«Δεν χρωστάμε σε συμφέροντα»

«Δεν πρόκειται εμείς να είμαστε το ίδιο με τους άλλους, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει τίποτα σε τράπεζες και μηχανισμούς συμφερόντων» είπε εμφατικά χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ αναφέρθηκε και στα αγροτικά ζητήματα, θυμίζοντας τις προτάσεις για κατάργηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και τον συνολικό ανασχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη συγκρότηση Αγροτικής Τράπεζας.

«Να αποδείξει ο Μητσοτάκης αν είναι με την κοινωνία ή με τους κερδοσκόπους» τόνισε πριν από λίγες μέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν και κατέθεσε έντεκα προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν πλαφόν στο κέρδος σε τρόφιμα, βιομηχανικά αγαθά, αγροεφόδια, ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα, επιβολή έκτακτης εισφοράς στα πλεονάζοντα κέρδη των τραπεζών, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά (κρέας, γάλα, μέλι κ.ά.), γενική μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των αγροτών, μείωση του κόστους της κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ισχυροποίηση του μηχανισμού επιβολής προστίμων για φαινόμενα αισχροκέρδειας και δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου παραβατών προς αποκλεισμό από δημόσιους διαγωνισμούς.

Το καρφί για τον πρωθυπουργό…

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε δεικτικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «στη μικρή καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα άφησε ζημία στην τράπεζα που εργάστηκε, έπειτα έμεινε 1,5 χρόνο χωρίς εργασία, για να γίνει πρώτος σε σταυρούς βουλευτής»!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments