Αθλητισμός

Ολυμπιακός Άστον Βίλα: Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ! Στον τελικό του Conference οι ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός Άστον Βίλα: Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ! Στον τελικό του Conference οι ερυθρόλευκοι

Πηγή Φωτογραφίας: [369418] EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League.

Μυθική επιτυχία του Ολυμπιακού που προκρίθηκε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2-0 επί της Άστον Βίλα (συνολικό σκορ 6-2) και πλέον απέχει ένα βήμα από την απόλυτη επιτυχία – Ο Ελ Κααμπί τα γκολ του θριάμβου, με Φιορεντίνα για το τρόπαιο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Με μαεστρική τακτική, ψυχή ελληνική και ώθηση απ’ την εξέδρα, ο Ολυμπιακός δεν έδωσε κανένα περιθώριο στην Άστον Βίλα να πιστέψει έστω πως θα απειλήσει. Το συνολικό σκορ (6-2) του ζευγαριού, δείχνει την ξεκάθαρη ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γίνεται μόλις η δεύτερη στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φυσικά πρόκειται για την κορυφαία στιγμή στη μεγάλη ιστορία του Ολυμπιακού και πλέον θέλει να την ξεπεράσει στον μεγάλο τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας στις 29 Μαϊου.

Εκεί οι θριαμβευτές «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα, απέχοντας μία νίκη από το να κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο, κάτι που ποτέ καμία ομάδα δεν έχει πετύχει σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα!

Η αναμέτρηση άρχισε με την Άστον Βίλα να παίζει ψηλά, κάτι που ο Ολυμπιακός φάνηκε αμέσως πως θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί. Οι Άγγλοι στο 5’ είχαν καλή στιγμή όταν ο Κάρμο πρόλαβε τον Γουότκινς την κρίσιμη στιγμή. Πέντε λεπτά μετά όμως, ήρθε η… έκρηξη.

Η ψυχολογία πλέον ήταν ξεκάθαρα με τους γηπεδούχους, με την Βίλα να προσπαθεί να βγει στην επίθεση και να απειλήσει για να βρει γκολ. Οι φιλοξενούμενοι στο 22’ είδαν τον Μπέιλι να σουτάρει χωρίς να ανησυχεί τον Τζολάκη. Δύο λεπτά μετά, οι Άγγλοι απείλησαν με τον Γουότκινς και τον Μπέιλι, χωρίς όμως να πετύχουν κάτι.

Ο Τζολάκης ήταν αυτός στο ημίωρο που έσωσε τον Ολυμπιακό, αντιδρώντας άψογα στο τετ α τετ του Ντιαμπί.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Γουότκινς να απειλεί στο 50’, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τα σουτ Φορτούνη και Ντιαμπί δεν απείλησαν, ενώ η προσπάθεια του Ντουράν βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη φτάνοντας στη μία ώρα αγώνα.

Η κεφαλιά του Ελ Κααμπί, το σουτ του Μασούρα, δεν απείλησαν, ενώ η Άστον Βίλα έμοιαζε να παραδίνεται στη μοίρα της και όποτε προσπαθούσε για κάτι σημαντικό, έπεφτε πάνω στον εκπληκτικό Τζολάκη.

Στο 75’ η Βίλα έγινε απειλητική όταν ο Κας έκανε το γύρισμα, όμως η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ξανά σε εγρήγορση και έδιωξε τον κίνδυνο. Τρία λεπτά μετά τη σέντρα του Ντιν σταμάτησε ο Τζολάκης.

Κι ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, ο Ελ Κααμπί έβαλε… κερασάκι στην τούρτα! Ο Μαροκινός έκανε το 2-0 με δεύτερο προσωπικό τέρμα. Αρχικά ακυρώθηκε, αλλά μετά από εξέταση της φάσης διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει οφσάιντ κι έτσι στο 81’ ήρθε το 2-0 για να «σφραγίσει» τον θρίαμβο του Ολυμπιακού!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments