Πολιτική

Νευρικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν δηλώσεις και επιλογές της ηγεσίας

Νευρικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν δηλώσεις και επιλογές της ηγεσίας

Πηγή Φωτογραφίας: [368936] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άκρως δηκτικές παρεμβάσεις.

Η νευρικότητα επιστρέφει για τα καλά στο ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιμένει στην  πατριωτική στροφή για να μαζέψει τη δυσαρέσκεια που πιστεύει ότι αναπτύσσεται στο κεντροδεξιό και δεξιό ακροατήριο.

Το αντι-tiktok που έφτιαξε ο κ. Κασσελάκης εν μέσω περιοδείας στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας για να απαντήσει στο Κυριάκο Μητσοτάκη για πολλούς εντός και εκτός κόμματος πρόδωσε εν μέρει και την στρατηγική προσέγγιση του δυσαρεστημένου ακροατηρίου που οδεύει από την γαλάζια κάλπη προς την αποχή.

Ο κ. Κασσελάκης επιστράτευσε για μια ακόμη φορά το σκύλο του Φάρλι για να… μην την χαρακτηρίσει κομματόσκυλο όπως χαρακτηρίζει  συνήθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον δικό του σκύλο τον Πίνατ και μπήκε στο θηριώδες τζιπ του για να συνεχίσει την ανάρτησή του ακριβώς όπως συνήθως αρχίζει τα δικά του βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός.

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Στέφανος Κατσελάκης προσπαθούσε να κοροϊδέψει τον πρωθυπουργό, αλλά ήταν εξίσου ξεκάθαρο ότι ανυπομονούσε να δείξει ότι μπορεί να τον χλευάσει σαρκαστικά κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι η επιλογή του Σ. Κασσελάκη να επισκεφθεί μειονοτικά χωριά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη της πατριωτικής αριστεράς με φόντο την άφιξη του Έντι Ράμα στην Αθήνα, όπως επισημαίνουν κομματικές πηγές.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός του απέδειξε ότι στην πραγματικότητα είναι μια σύγχρονη προοδευτική και πατριωτική δύναμη, χαλώντας το “πατριωτικό” προφίλ του Μητσοτάκη και βάζοντας ψηλά στην ατζέντα τα εθνικά θέματα.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις που εκφράζονται πλέον δημόσια για την προσχώρηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, άλλοτε κορυφαίου στελέχους της καραμανλικής δεξιάς.

Η εμφάνισή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Πέμπτης έδωσε περαιτέρω τροφή στο σενάριο της πλήρους αξιοποίησής του από τον κ. Κασσελάκη, με στόχο επαναδραστηριοποίησή του στην πολιτική σκηνή, αναλαμβάνοντας πιο ενεργό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του για την υπεράσπιση του αρχηγού του κόμματος περί “παγωτού που σκοτώνει” και τα σχόλια του κ. Κασσελάκη περί “υπουργών που σκοτώνουν παιδιά” πυροδότησαν νέο γύρο εσωστρέφειας, με τον κ. Σπηλιωτόπουλο να παίζει το ρόλο του ανεπίσημου εκπροσώπου του αρχηγού του κόμματος.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά δεν προέβη χθες σε καμία ανακοίνωση ή δήλωση εκ μέρους του κόμματος, γεγονός που σε κάποιο βαθμό μιλάει για τον εσωτερικό, ετεροχρονισμένο εκνευρισμό που εκφράζεται απέναντι στο σχήμα του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την εμφάνιση Σπηλιωτόπουλου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Κώστας Ζαχαριάδης ήταν ιδιαίτερα καυστικός σε συνέντευξή του στο action24. Υπενθύμισε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει κανένα οργανωτικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι η σχέση του με το κόμμα είναι προς το παρόν επαγγελματική ως στρατηγικός αναλυτής δίπλα στον κ. Κασσελάκη, σχέση για την οποία πληρώνεται μέσω της εταιρείας του.

Πολιτικής Γραμματείας Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο action24, ο οποίος υπενθύμισε με νόημα ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ και η σχέση του με το κόμμα είναι για την ώρα επαγγελματική ως στρατηγικός αναλυτής δίπλα στον κ. Κασσελάκη και με έμμισθη σχέση μέσω της εταιρείας του.

«Δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είμαι. Από που κι ως που θα βγω εγώ πρώην Βουλευτής να σχολιάσω τη δήλωση του συμβούλου επικοινωνίας» είπε ο κ. Ζαχαριάδης για να επαναφέρει τον κ. Σπηλιωτόπουλο στη θέση του λέγοντας ότι για το πολύ καλό παγωτό έχει ακούσει άλλη φράση και ο «καθένας να οριστεί και να περιοριστεί στο αντικείμενό του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments