Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με εξαγορά βουλευτών

Κωνσταντοπούλου: Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με εξαγορά βουλευτών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κωνσταντοπούλου: Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με εξαγορά βουλευτών

«Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη γείτονα, η αμφισβήτηση και παραβίαση της Συμφωνίας ήταν απολύτως προβλέψιμο και εμείς το είπαμε από την πρώτη στιγμή», είπε για τις προκλήσεις που διατυπώνονται από την πλευρά των Σκοπίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την απόλυτη εναντίωσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Έκανε, δε, λόγο για «εξαγορά βουλευτών» τόσο στη χώρα μας, όσο και στο βόρειο γείτονά μας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν καταγγελίες που δεν έχουν διερευνηθεί.

Παράλληλα, μίλησε για την γυναικοκτονία στο Μενίδι, λέγοντας ότι συνδέεται «με την κυβερνητική και πολιτική απραξία», σημειώνοντας πως η γυναικοκτονία πρέπει να ποινικοποιηθεί.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε:

Με αφορμή την διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι πολύ σημαντικό η συμπερίληψη και ο σεβασμός των δικαιωμάτων να γίνονται πράξη μέρα από την καθημερινή ας δράση.

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό που αξιολογώ είναι ότι μια κυβέρνηση επιχαίρει και κομπάζει ενώ δεν κάνει αρκετά για την ομοφοβία.

Αναφορικά με την τελευταία γυναικοκτονία

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχω καταθέσει στη Βουλή 18 επίκαιρες ερωτήσεις για την ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας. Ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς εγκλήματος δεν σημαίνει ότι θα έχει λιγότερη αξία η ζωή ενός άνδρα ή ενός παιδιού ή ενός γέροντα που αφαιρείται αντίθετα σημαίνει ότι θα πάψει η πολιτεία να αντιμετωπίζει τη ζωή μιας γυναίκας ως υποδεέστερη.

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το ότι δολοφονήθηκε χθες άλλη μια γυναίκα είναι συνδεδεμένο με την κυβερνητική και πολιτική απραξία. Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει να κατηγορώ, μ’ ενδιαφέρει να τους υποχρεώσουμε να αναλάβουν δράση.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θεωρούμε ότι υπάρχει τρομακτική ανευθυνότητα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Ανευθυνότητα η οποία εντοπίζεται και στον τρόπο με τον οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση και στον τρόπο που πολιτεύεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Είμαστε απολύτως εναντίον αυτής της Συμφωνίας που την υπαγόρευσε ο Τράμπ, που πέρασε χωρίς δημοκρατική εντολή ούτε στην Ελλάδα ούτε στην γειτονική χώρα, που πέρασε με εξαγορά βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα. Εννοώ ότι αλλάξανε την ψήφο και τη θέση τους βουλευτές και υπάρχουν καταγγελίες αδιερεύνητες οι οποίες δεν μπορεί να μένουν έτσι και να τις βάζουμε κάτω από το χαλί. Αυτή η συμφωνία δεν πληροί τους όρους των διεθνών συμφωνιών.

ΔΗΜ: Πιστεύετε ότι υπάρχουν βουλευτές που χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας;

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα εξαγοράς βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα με δεδομένο ότι υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι τα γύρισαν εν μια νυκτί, διατύπωσαν εντελώς διαφορετική γνώμη και θέση χωρίς καμία αιτιολόγηση και βεβαίως κάποιοι από αυτούς εντοπίστηκαν να προάγονται πολιτικά και να παίρνουν άλλου είδους ωφέλειες.

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτή η Συμφωνία βεβαίως και πρέπει να ακυρωθεί και το πρώτο βήμα για την ακύρωσή της είναι να γίνει δημοψήφισμα. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη γείτονα, η αμφισβήτηση και παραβίαση της Συμφωνίας ήταν απολύτως προβλέψιμο και εμείς το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι αστείο κάποιοι να κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα.

Αναφορικά με την εικόνα της Πλεύσης Ελευθερίας στις ευρωεκλογές

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν βλέπουμε φρενάρισμα, βλέπουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments