Policy Briefs

Λεπέν: Ρήξη στις σχέσεις με την γερμανική AfD

Λεπέν: Ρήξη στις σχέσεις με την γερμανική AfD

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Η ρήξη ήρθε μετά τις δηλώσεις Κραχ για τα SS.

Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν δήλωσε την Τετάρτη ότι το κόμμα της πρέπει να κάνει «καθαρή ρήξη» με το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), υποδηλώνοντας ότι η AfD έχει γίνει πολύ τοξικός σύμμαχος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η Λεπέν κατηγόρησε την AfD ότι είναι ακυβέρνητο και προσκρούει στα ριζοσπαστικά στοιχεία μέσα σε αυτό.

«Τώρα δεν είναι πλέον καιρός να αποστασιοποιηθούμε, είναι ώρα να κάνουμε ένα καθαρό διάλειμμα με αυτό το κίνημα», σχολίασε.

Η διάσπαση έρχεται αφότου η AfD, το οποίο είχε γίνει το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα της Γερμανίας ενόψει των τοπικών και ευρωπαϊκών εκλογών φέτος, έχει τεθεί υπό έντονο έλεγχο για τις πολιτικές του και τη συμπεριφορά ορισμένων ανώτερων στελεχών.

Η δημόσια ρήξη με το Rassemblement National (RN) της Λεπέν μπορεί να δοκιμάσει την ώθηση της ακροδεξιάς για ένα ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα και ίσως να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο AfD στο εσωτερικό, αφού άρχισε να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

«Τελειώνει» τον Κραχ η AfD

Στο μεταξύ, το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απαγορεύει στον κύριο υποψήφιο του για τις ευρωεκλογές, Μαξιμίλιαν Κραχ, να κάνει δημόσιες εμφανίσεις.

Το σχίσμα έρχεται μετά από «πρόσφατες δηλώσεις του AfD», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο France Info, αναφερόμενο σε συνέντευξη του Κραχ στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica το Σαββατοκύριακο.

Ο Κραχ είπε ότι «δεν ήταν όλα τα μέλη των SS εγκληματίες», αναφερόμενος στο Schutzstaffel (SS), τη γνωστή παραστρατιωτική οργάνωση του Χίτλερ και των Ναζί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments