Nέα της αγοράς

ING: Τι θα συμβεί αν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλότερος από όσο νομίζουμε;

ING: Τι θα συμβεί αν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλότερος από όσο νομίζουμε;

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//ING: Τι θα συμβεί αν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλότερος από όσο νομίζουμε;

«Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας εκπλήξει...αλλά ο δομικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι ήδη στο 2% από τον περασμένο Ιούλιο» όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

«Τι θα συμβεί αν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλότερος από όσο νομίζουμε;» διερωτάται αινιγματικά η ING σε σύντομο σημείωμά της.

«Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας εκπλήξει…αλλά ο δομικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι ήδη στο 2% από τον περασμένο Ιούλιο» όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα παράλληλο σύμπαν και σίγουρα, έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα έχουμε ακούσει για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος.

Αλλά εδώ είναι και το ζουμί της υπόθεσης καθώς τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ δείχνουν ότι αν υπολογιστεί ο πληθωρισμός με τον τρόπο που γίνεται στην Ευρώπη, τότε αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Αυτό δείχνει πως ο τρόπος με τον οποίο μετριέται ο πληθωρισμός έχει μεγάλη σημασία. Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγαλύτερο βάρος στη στέγαση από ό,τι η Ευρώπη. Και αυτό βοηθά να εξηγηθεί γιατί τα πιο βασικά δεδομένα ΔΤΚ ανεβάζουν τον δομικό πληθωρισμό στο 3,6%.

Ακόμα και έτσι, οι αριθμοί δεν αθροίζονται πάντα. Ο James Knightley εκτιμά ότι ο αποπληθωριστής PCE της επόμενης εβδομάδας – ο προτιμώμενος δείκτης που παρακολουθεί τον πληθωρισμό η Fed – θα είναι ακόμη λιγότερο ανησυχητικός από τα στοιχεία του ΔΤΚ πριν από δύο εβδομάδες. Μεγάλο μέρος της ασυμφωνίας μπορεί να αναχθεί στην ασφάλιση οχημάτων, τμήμα που δεν ανησυχεί του τραπεζίτες της Fed.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments