Πολιτική

Κασσελάκης από Παλαιστίνη: Να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος το συντομότερο δυνατό

Κασσελάκης από Παλαιστίνη: Να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος το συντομότερο δυνατό

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ//«Πάνω απ' όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης

«Πάνω απ' όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης

Μήνυμα υπέρ της άμεσης αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Παλαιστίνη και τη Βηθλεέμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και ανέφερε ότι πρέπει να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης Hani Al – Hayek. Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, είναι δίκαιο και ηθικό να αναγνωριστεί επιτέλους το κράτος της Παλαιστίνης.

«Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Να πιέσουμε όλη την Ευρώπη επειδή έχουμε ευρωεκλογές σε λίγες εβδομάδες και εμείς ως το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτό που είναι δίκαιο και ηθικό, ο παλαιστινιακός λαός να έχει επιτέλους το δικό του κράτος» υπογράμμισε.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments