Πολιτική

Βορίδης για ακρίβεια: Η φέτα δεν είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό – Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση για το «τίποτα»

Βορίδης για ακρίβεια: Η φέτα δεν είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό – Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση για το «τίποτα»

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για «την τιμή της φέτας» μετά την αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή, έδωσε ο κ. Βορίδης

Στη μάχη της… φέτας που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ρίχτηκε και ο Υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης, κάνοντας λόγο για αντιπολίτευση για το «τίποτα», και καλλιεργώντας ενόψει της ευρωκάλπης μια εικόνα συνεχούς «προσπάθειας» και πρωτοβουλιών από το Μαξίμου για την ακρίβεια.

Δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε για «την τιμή της φέτας» μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Βορίδης είπε στον ΑΝΤ1: «Να δεχτώ ότι έγινε μια παρανόηση, να δεχτώ επίσης ότι χρειαζόταν μια διευκρίνιση που έγινε αμέσως για την ποσότητα της φέτας που αναφέρθηκε από τον Πρωθυπουργό ως παράδειγμα. Γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για το “τίποτα”;».

Και συμπλήρωσε, «μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν έχει να μιλήσει για τίποτα;».

«Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι η φέτα στο εξωτερικό δεν είναι πιο φτηνή»

«Η ουσία είναι ότι ο Πρωθυπουργός, απέδειξε στη Βουλή, ότι η φέτα στο εξωτερικό δεν είναι πιο φτηνή από ότι στην Ελλάδα και ότι το επιχείρημα της αντιπολίτευσης είναι αβάσιμο» θριαμβολόγησε ο κ. Βορίδης και συνέχισε: «Αλλά όσο ασχολούμαστε με αυτό, χάνουμε την ουσία του θέματος που είναι το υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας».

Ξέκοψε ξανά τη μείωση του ΦΠΑ

Ερωτηθείς για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε πολυεθνικές και όχι μόνο, για αισχροκέρδεια, ο κ. Βορίδης είπε ότι «τα πρόστιμα και επιβάλλονται και εισπράττονται σύμφωνα με τον νόμο».

Ενώ στο ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ ώστε να μειωθούν και οι τιμές, απάντησε ότι «μειώσαμε τον ΦΠΑ σε μια σειρά από προϊόντα, αλλά είδαμε ότι αυτό δεν έφερε και μείωση των τιμών».

«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι διαρκής. Έχουμε πάρει μέτρα και έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να τιθασεύσουμε την ακρίβεια κι αυτό έχει φέρει μερικό αποτέλεσμα», υποστήριξε ο κ. Βορίδης, και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση σταθερά ενισχύει τα εισοδήματα, κυρίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αφού αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments