Πολιτική

Γεωργιάδης: Σκληροί αριστεροί πίσω από την κινητοποίηση στο Αγλαΐα Κυριακού

Γεωργιάδης: Σκληροί αριστεροί πίσω από την κινητοποίηση  στο Αγλαΐα Κυριακού

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γεωργιάδης: Μια χούφτα συνδικαλιστών δημιουργεί θέματα – Ό,τι πιο χυδαίο έχω δει στην πολιτική μου πορεία

Στην αποκάλυψη ότι πίσω από την κινητοποίηση στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού βρίσκεται μια μικρή ομάδα σκληρών αριστερών, προέβη προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και απάντησε πως «πριν από λίγες ημέρες, αυτά τα δύο νοσοκομεία ανακοίνωσαν και διατύπωσαν αιτήματα πολλών χρόνων. Εμείς όμως κάναμε τα πάντα. Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

«Θέλω να διευκρινίσω», εξακολούθησε ο υπουργός Υγείας, πως «στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, δεν υπάρχει μεγάλο θέμα αναισθησιολόγων. Καλύπτονται δέκα από τις ένδεκα οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων. Είναι ψευδές πως το νοσοκομείο αυτό αντιμετωπίζει οξυμμένο ζήτημα αναισθησιολόγων.

Στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού μια μειοψηφία σκληρών και αμετανόητων αριστερών χρησιμοποιούν ακόμη και τα χειρουργεία εν όψει ευρωεκλογών. Είναι μια χυδαία συμπεριφορά. Είναι η πιο χυδαία συμπεριφορά, που έχω αντιμετωπίσει στην πολιτική μου διαδρομή. Μάλιστα, μια αναισθησιολόγος είχε ταχθεί υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Για τη γιατρό, ο Κουφοντίνας είναι αγωνιστής, και όχι τρομοκράτης. Το δήλωσε ξεκάθαρα η ίδια σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου εντός της ημέρας. Αν η απόφαση είναι καταδικαστική, τότε η κινητοποίηση κρίνεται παράνομη».

«Σήμερα είμαστε στα δικαστήρια για το θέμα της σημερινής στάσης εργασίας στο Αγλαΐα Κυριακού. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε την απόφαση, η στάση εργασίας θα κηρυχθεί παράνομη και τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι το κορυφαίο πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι αναισθησιολόγοι κινούνται προς τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό οφείλεται στους υψηλούς μισθούς, που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας», είπε, κλείνοντας την παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments