Πολιτική

Κόκκαλης: Η δεξιά δεν αλλάζει – Η φον ντερ Λάιεν έτοιμη να συνεργαστεί με την ακροδεξιά

Κόκκαλης: Η δεξιά δεν αλλάζει – Η φον ντερ Λάιεν έτοιμη να συνεργαστεί με την ακροδεξιά

Πηγή Φωτογραφίας: [368773] 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 4η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στον κίνδυνο της συνεργασίας δεξιάς - ακροδεξιάς.

Από τη Ρόδο μίλησε για το διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών, ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στον κίνδυνο συνεργασίας της δεξιάς με την άκρα δεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Π. Κόκκαλης τοποθετήθηκε με αφορμή την δήλωση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τα κόμματα της Μελόνι και της Λεπέν.

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών έθεσε ο Π. Κόκκαλης Το διακύβευμα, είπε ο Κόκκαλης αναφερόμενος στην τηλεμαχία των υποψηφίων των ευρωπαϊκών κομμάτων για την προεδρία της Κομισιόν, που έγινε στις Βρυξέλλες, είναι «αν θα έχουμε μια πλειοψηφία που θα θέλει περισσότερη Ευρώπη, την τήρηση του κράτους δικαίου, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της κλιματικής δράσης».

Κατά την περιοδεία του στη Ρόδο, την οποία ολοκλήρωσε χτες, ο Π. Κόκκαλης υπογράμμισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Οι ελληνικοί δήμοι είναι εκείνοι με τις λιγότερες δυνατότητες σε προσωπικό, χρήματα και θεσμική ελευθερία σε όλη την Ευρώπη, κι αυτό δημιουργεί κι ένα έλλειμα δημοκρατίας», είπε, προσθέτοντας ότι μια από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που θα κάναμε ως κόμμα, θα ήταν η ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης.

«Να έχουμε σ’ αυτές τις ευρωεκλογές Έλληνα ή Ελληνίδα ευρωβουλευτή στους Πράσινους» Ο Π. Κόκκαλης, συνοδευόμενος από τους συνυποψήφιους Ροδίτες ευρωβουλευτές του ΚΟΣΜΟΥ, Αλέξανδρο Λουιζίδη και Παναγιώτη Σταμάτη συναντήθηκε με εκπροσώπους των δημοτικών αρχών, της περιφέρειας και της επιχειρηματικής κοινότητας και επισκέφθηκε τις καμένες περιοχές της νότιας Ρόδου.

«Στόχος μας», είπε, «είναι να έχουμε σ’ αυτές τις ευρωεκλογές έναν Έλληνα ή μία Ελληνίδα ευρωβουλευτή στην ευρωομάδα των Πρασίνων, κάτι που είναι κρίσιμο για τη χώρα μας και χρήσιμο για τον ευρωπαϊκό πολιτικό διάλογο.

Ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ κάλεσε τους πολίτες να έλθουν στις κάλπες, να ψηφίσουν κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη, στη δημοκρατία και στην επιστήμη», ενώ για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είπε ότι «σκοπός είναι το κόμμα να έχει συνέχεια και σε εθνικό επίπεδο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments