Ελλάδα

Επίθεση Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο: Πληροφορίες για αγνοούμενο μηχανικό [vid]

Επίθεση Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο: Πληροφορίες για αγνοούμενο μηχανικό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Επίθεση Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο: Πληροφορίες για αγνοούμενο μηχανικό [vid]

Για έναν αγνοούμενο Φιλιππινέζο μηχανικό από την επίθεση που δέχτηκε χθες, Τετάρτη 12/06 το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor

Για έναν αγνοούμενο Φιλιππινέζο μηχανικό από την επίθεση που δέχτηκε χθες, Τετάρτη 12/06 το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor, σημαίας Λιβερίας, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τους Χούθι, κάνει λόγο η ΕΡΤ.

Στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιό του μετά την επίθεση. Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) κάνει λόγο για έναν νεκρό ναυτεργάτη από την επίθεση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, η οποία επικαλείται αναφορές αραβικών ΜΜΕ «οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο και πλέει ακυβέρνητο. Στο σημείο που χτυπήθηκε δημιουργήθηκε άνοιγμα (ρήγμα) με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο… Αργά χθες το βράδυ υπήρχε αναφορά ότι το πλοίο άρχισε να βουλιάζει, ενώ από την πυραυλική επίθεση υπήρξε τουλάχιστον ένας νεκρός Ναυτεργάτης!!».

Σημειώνεται πως, όπως έχει γίνει γνωστό, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor δέχτηκε δύο χτυπήματα από αέρος και θαλάσσης, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση από αέρος έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες το σημείο, στο οποίο συνέβη η επίθεση είναι εκτός περιοχής ευθύνης της επιχείρησης «Ασπίδες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments