Πολιτική

Η Άννα Διαμαντοπούλου βάζει “φωτιά” στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου βάζει “φωτιά” στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ" / 2η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Συνεργάτες της κ. Διαμαντοπούλου διερευνούν τα υπέρ και τα κατά μίας πιθανής επιστροφής και φέρονται να έχουν ξεκινήσει κύκλο τηλεφωνημάτων με στελέχη του «εκσυγχρονιστικού μπλοκ».

Από χθες τα δεδομένα στην προεκλογική κούρσα του ΠΑΣΟΚ για το νέο αρχηγό άλλαξαν. Η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία, ενώ σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως σκοπεύει να είναι παρούσα. H πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην υπουργός είχε κρατήσει ξεκάθαρες αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει ακουστεί για την πιθανή ανάληψη υπουργικού χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά οι φήμες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ. Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει δημιουργήσει ένα πολιτικό κεφάλαιο που μπορεί να αξιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ για τη μελλοντική του πορεία. Υπάρχουν ενδείξεις ότι εξετάζεται η πιθανότητα επιστροφής της στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσα από ένα κύκλο επαφών με πρώην στελέχη του “εκσυγχρονιστικού μπλοκ” του ΠΑΣΟΚ.

Το βέβαιο είναι ότι οι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος, Αποστολάκη, Γιαννακοπούλου, Κατρίνης και Κανελλάκης έχουν ένα ακόμα «πονοκέφαλο» να αντιμετωπίσουν αν η Άννα Διαμαντοπούλου αποφασίσει τελικά να κάνει το βήμα. Ήδη όλοι οι υποψήφιοι εντείνουν τις επαφές τους ανά την Ελλάδα για τις συλλογές των 5.000 υπογραφών με τους βουλευτές στην πλειοψηφία τους να δυσκολεύονται να πάρουν θέση αν δεν «σκανάρουν» πρώτα και τις επιθυμίες των ψηφοφόρων τους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται θεσμικά και με τον ρόλο του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ατζέντα της καθημερινότητας. Αυτό έκανε και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μυτιλήνη όπου επικέντρωσε στο θέμα των δασικών πυρκαγιών. Το ηθικό στο επιτελείο του είναι ανεβασμένο μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αυτοί που έχουν βρεθεί απέναντι στο σημερινό πρόεδρο αναζητούν ψηφοφόρους από το κίνημα που δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, παρά την υποστήριξή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Γιώργο Παπανδρέου το 2021. Ο Χάρης Δούκας είναι ένας από αυτούς, με τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο Παύλος Γερουλάνος φαίνεται ότι επενδύει πολλά σε αυτό το κοινό, με πιθανή υποστήριξη από τον πρώην πρωθυπουργό. Επίσης, οι Μιχάλης Κατρίνης, Μιλένα Αποστολάκη και Νάντια Γιαννακοπούλου φαίνεται ότι εστιάζουν σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του Νίκου Ανδρουλάκη. Τα επιτελεία συνεδριάζουν συνεχώς για να καθορίσουν τη στρατηγική, τις επαφές και τους ψηφοφόρους που θα προσεγγίσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments