Κόσμος

Έξαλλη η Γερμανία με τον Όρμπαν και την ουγγρική προεδρία της Ε.Ε.

Έξαλλη η Γερμανία με τον Όρμπαν και την ουγγρική προεδρία της Ε.Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: Anadolu

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σε 12 ημέρες, έχουν κάνει ήδη αρκετό κακό.

Η εξάμηνη ουγγρική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που άρχισε την 1η Ιουλίου, “έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη ζημιά”, αναφέρει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή.

Ο Ούγγρος ακροδεξιός πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, πυροδότησε διαμάχη τις τελευταίες ημέρες ταξιδεύοντας στη Ρωσία και την Κίνα χωρίς συνεννόηση και υποστήριξη των ομολόγων του ηγετών των υπόλοιπων χωρών-μελών στην ΕΕ.

Ο Όρμπαν συναντήθηκε επίσης την Πέμπτη με τον τέως (και εν νέου υποψήφιο) πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

“Πρέπει να δούμε πώς θα συνεχιστεί η ουγγρική προεδρία του συμβουλίου”, είπε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ όταν ρωτήθηκε πώς το Βερολίνο σχεδίαζε να απαντήσει στις πρόσφατες διπλωματικές επισκέψεις του Όρμπαν.

“Βρισκόμαστε στη 12η ημέρα της ουγγρικής προεδρίας και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.