Κόσμος

Μόσχα: Η Ουκρανία δεν θα διέπραττε επίθεση στους αγωγούς Nord Stream χωρίς έγκριση των ΗΠΑ

Μόσχα: Η Ουκρανία δεν θα διέπραττε επίθεση στους αγωγούς Nord Stream χωρίς έγκριση των ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Θα εξακριβώσουμε ποιοι είναι οι αληθινοί δράστες της επίθεσης και θα τους τιμωρήσουμε», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ουκρανία δεν θα διέπραττε επίθεση στους αγωγούς αερίου Nord Stream αν δεν είχε την σιωπηρή έγκριση των ΗΠΑ, διαμηνύοντας πως η Μόσχα θα βρει και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο δημοσιεύματος της εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο τότε επικεφαλής του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, έδωσε πράσινο φως για να γίνει η επίθεση τον Μάιο του 2022, παρά την προειδοποίηση της CIA στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην προχωρήσει.

«Επιδιώκουν να επιρρίψουν όλη την ευθύνη στις ουκρανικές μαριονέτες τους», σχολίασε ο κ. Αντόνοφ. «Θα επιδιώξουμε να εξακριβώσουμε ποιοι είναι οι αληθινοί δράστες της βομβιστικής επίθεσης και να τους τιμωρήσουμε», πρόσθεσε.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.