Ελλάδα

Σεισμός τώρα: Διπλή σεισμική δόνηση 4,6 και 3,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

Σεισμός τώρα: Διπλή σεισμική δόνηση 4,6 και 3,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σεισμός τώρα: Διπλή σεισμική δόνηση 4,6 και 3,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Στα 12,8 χλμ το εστιακό βάθος της δόνησης των 4,6 Ρίχτερ

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες στο Άγιο Όρος, με τον πιο ισχυρό από αυτούς να καταγράφεται στις 12:50 και να είναι της τάξης των 4,6 Ρίχτερ. Επτά λεπτά αργότερα καταγράφηκε νέα δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην περιοχή της Ουρανούπολης. 

Ειδικότερα, ο σεισμός που καταγράφηκε στις 12:50 είχε εστιακό βάθος 12,8 Ρίχτερ και καταγράφηκε 8 χλμ δυτικά των Καρυών του Αγίου Όρους. 

seismosagioorosanathewrhmenh

Στη συνέχεια, στις 12:57, ο σεισμός των 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε 11 χλμ ανατολικά της Ουρανούπολης κι είχε εστιακό βάθος 12,8 χλμ.

3_9rixter

Στον χορό των Ρίχτερ βρίσκεται η Χαλκιδική, κάτι που φαίνεται από τις αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στις 12:14 σημειώθηκε μικρότερης έντασης δόνηση 2,6 Ρίχτερ, στις 12:03 3,2 Ρίχτερ, στις 11:53 2,6 Ρίχτερ και στις 11:47 4,1 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τις συνεχείς δονήσεις στην περιοχή του Άγιου Όρους, όμως οι σεισμοί έχουν γίνει αισθητοί και σε άλλα κοντινά σημεία.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.