Πολιτική

Μελόνι: Με τον Μητσοτάκη συνομιλούμε για πολλά θέματα

Μελόνι: Με τον Μητσοτάκη συνομιλούμε για πολλά θέματα

Πηγή Φωτογραφίας: [363224] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Προανήγγειλε διακυβερνητική διάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Στην Ελλάδα και στη σχέση της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, στο πλαίσιο συνέντευξης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «εξαιρετικές σχέσεις».

«Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα είναι εξαιρετικές, όπως είναι φυσικό, ανάμεσα σε δυο χώρες που μοιράζονται την γεωστρατηγική ταυτότητα και ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ατλαντική Συμμαχία. Εγώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθόμαστε δίπλα, στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορα “φορμάτ”, όπως το MED9, το MED5 και, φυσικά, τις ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής. Η Σύνοδος Βορρά-Nότου, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα στην Φινλανδία, θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες των τελευταίων μηνών» είπε η Μελόνι απαντώντας σε ερώτηση της δημόσιας τηλεόρασης.

«Πιστεύω ότι η δουλειά που η Ελλάδα και η Ιταλία έκαναν, τα τελευταία χρόνια, συνέβαλε σε αυτή την αλλαγή. Ναι, εγώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλούμε για πολλά θέματα στα οποία έχουμε κοινή προσέγγιση. Για εκείνο της ασφάλειας, της άμυνας και της μετανάστευσης, η οποία μας αφορά όσο λίγες άλλες χώρες, στην Ευρώπη. Αλλά μιλάμε και για θέματα όπως τα έργα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, σε μια φάση κατά την οποία αντιμετωπίζουμε ακραία κλιματικά φαινόμενα» συμπλήρωσε η Ιταλίδα πολιτικός και προανήγγειλε διακυβερνητική διάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.