Επιστήμη

Αβοκάντο στην εγκυμοσύνη: Τι έδειξε έρευνα για τον αντίκτυπο στα βρέφη

Αβοκάντο στην εγκυμοσύνη: Τι έδειξε έρευνα για τον αντίκτυπο στα βρέφη

Πηγή Φωτογραφίας: freepik // Αβοκάντο στην εγκυμοσύνη: Τι έδειξε έρευνα για τον αντίκτυπο στα βρέφη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Το πείραμα του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας

Η κατανάλωση αβοκάντο στην εγκυμοσύνη μπορεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα βρέφη.

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatric Research, έδειξε, ότι η κατανάλωση αβοκάντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης τροφικών αλλεργιών στα μωρά, έως την ηλικία των 12 μηνών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας σε συνεργασία με το Hass Avocado Board (HAB), έναν οργανισμό που προωθεί την κατανάλωση αβοκάντο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη μελέτη Kuopio Birth Cohort (KuBiCo), που περιλαμβάνει έγκυες γυναίκες οι οποίες γέννησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κουόπιο στη Φινλανδία.

Αναλύθηκαν δεδομένα από 2.272 συμμετέχουσες, οι οποίες κατηγοριοποιήθηκαν σε «καταναλώτριες αβοκάντο» (εφόσον κατανάλωσαν οποιαδήποτε ποσότητα σε τουλάχιστον ένα τρίμηνο της εγκυμοσύνης) και «μη καταναλώτριες» (καμία κατανάλωση). Στη συνέχεια, αξιολογήθηκαν οι αλλεργικές αντιδράσεις των βρεφών τους σε ηλικία 12 μηνών, μέσω ερωτηματολογίων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν 43,6% μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης τροφικής αλλεργίας στα βρέφη των μητέρων που κατανάλωναν αβοκάντο κατά την κύηση.
Πηγή: pagenews.gr
Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.