Πολιτική

Παπασταύρου για Chevron: Οι Αμερικανοί ενισχύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Παπασταύρου για Chevron: Οι Αμερικανοί ενισχύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πηγή Φωτογραφίας: [379231] ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Όποιοι είχαν ιδέες ότι μπορούσαν να μπουν στην περιοχή μας, παίρνουν σαφές μήνυμα», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος μετά το ενδιαφέρον των Chevron και HelleniQ Energy για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

«Δεν πρέπει να ενθουσιαστούμε, θέλει συνέχεια και συνέπεια. Όμως, εάν επιβεβαιωθούν τα κοιτάσματα, η χώρα μας αλλάζει επίπεδο», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, μετά το ενδιαφέρον των Chevron και HelleniQ Energy για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Κάνοντας λόγο εκ νέου για μία μεγάλη εθνική επιτυχία, ο κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι «οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν και ενισχύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» και προσέθεσε πως «όποιοι είχαν ιδέες ότι μπορούσαν να μπουν στην περιοχή μας, με παράνομα και ανυπόστατα μνημόνια, παίρνουν σαφές μήνυμα», σε σημερινή (12/09) συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Για τους Αμερικανούς είναι πολύ σημαντικό να μην καταλήξει όλη η δραστηριότητα στην Κίνα. Στο θέμα των ναυπηγείων, ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα», επεσήμανε ακόμη για τη σειρά επαφών του Τάκη Θεοδωρικάκου (Ανάπτυξης) και του Βασίλη Κικίλια (Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) με τους Αμερικανούς ομολόγους τους.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.