Πολιτική

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Γκίλφοϊλ: Το λιμάνι της Onex στην Ελευσίνα γίνεται κέντρο για ενέργεια, εμπόριο, άμυνα

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Γκίλφοϊλ: Το λιμάνι της Onex στην Ελευσίνα γίνεται κέντρο για ενέργεια, εμπόριο, άμυνα

Πηγή Φωτογραφίας: Υπουργείο Ανάπτυξης//Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Γκίλφοϊλ: Το λιμάνι της Onex στην Ελευσίνα γίνεται κέντρο για ενέργεια, εμπόριο, άμυνα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σε logistic hub δρομολογείται να μετατραπεί το λιμάνι της Ελευσίνας και το Θριάσιο

Σε logistic hub δρομολογείται να μετατραπεί το λιμάνι της Ελευσίνας και το Θριάσιο, όπως προκύπτει μετά και τη συνάντηση της Κίμπερλι Γκιλφoίλ και του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Ανάπτυξης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το hub θα δημιουργηθεί από την ONEX, κάτι που θα προβλέπεται ότι θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Με αυτόν τον τρόπο το λιμάνι της Ελευσίνας θα επεκτείνει τη δραστηριότητά του και θα μετατραπεί σε κόμβο εμπορικό και διαμετακομιστικό, με απώτερο στόχο να καταστεί το λιμάνι αντίπαλον δέος του λιμανιού της COSCO στον Πειραιά.

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Γκιλφόιλ: Δρομολογείται η δημιουργία logistic hub σε Ελευσίνα και Θριάσιο
Η συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης ανάμεσα στον Τάκη Θεοδωρικάκο και την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκιλφόιλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γκιλφόιλ εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για τη συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και για την αξιοποίηση του λιμανιού της Ελευσίνας, κάνοντας λόγο για πράγματα που είναι σημαντικά για τη διμερή σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας.

Υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αποτελεί ένα μικρό δείγμα, η κυρία Γκιλφόιλ εξέφρασε τη βούληση των δύο πλευρών να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Γκιλφόιλ: Δρομολογείται η δημιουργία logistic hub σε Ελευσίνα και Θριάσιο
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Θεοδωρικάκου – Γκιλφόιλ

Η κυρία Γκιλφόιλ και ο κ. Θεοδωρικάκος συζήτησαν για τη συνεργασία στους βασικούς τομείς της ενεργειακής ασφάλειας και της ναυτιλίας, που αποτελούν προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι ανυπομονεί να δει το λιμάνι της Ελευσίνας να μετατρέπεται σε κόμβο logistics στη συγκεκριμένη περιοχή που είναι σημαντική από γεωπολιτικής άποψης.

Η συνάντηση, που έγινε στις 14:00 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 15:30, οπότε και αποχώρησαν η κυρία Γκιλφόιλ με μέλη της αντιπροσωπείας της, με αντικείμενο τα επενδυτικά σχέδια των ΗΠΑ στα ελληνικά λιμάνια και ιδιαίτερα την Ελευσίνα. 

Πηγή: pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο