Πολιτική

Πλεύρης για Τσίπρα: «Κρίνεται για όσα λέει και για όσα έχει κάνει»

Πλεύρης για Τσίπρα: «Κρίνεται για όσα λέει και για όσα έχει κάνει»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Ευτυχώς που δεν είπε το κόμμα του "ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑ"’, γιατί ικανό τον είχα»

Για τα νέα κόμματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιάνου και για την αναδιαμόρφωση που αυτά φέρνουν στο πολιτικό σκηνικό, μίλησε το πρωί του Σαββάτου 30/5 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.

«Ευτυχώς που δεν είπε το κόμμα του “ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑ”’, γιατί ικανό τον είχα τον κύριο Τσίπρα. Προφανώς παραπέμπει σε κάτι το οποίο αναφέρεται σε μία ιστορική αναφορά της Αριστεράς, εγώ χαίρομαι να τα λέει αυτά για να ξεκαθαρίζουμε τους ρόλους γιατί υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές» επεσήμανε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο MEGA.

«Σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα πολιτικό πρόσωπο, ένας πολιτικός αντίπαλος, ένας αντίπαλος της Αριστεράς που κυβέρνησε τον τόπο, και οπωσδήποτε κρίνεται και για αυτά που λέει αλλά και για αυτά που έχει κάνει» συμπλήρωσε.

«Μετρήσιμοι πολιτικά είναι όλοι οι αντίπαλοι, πόσο μάλλον ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κυβερνήσει. Παρόλο που σε μία σειρά από εκλογικές μάχες έχει ηττηθεί, και μάλιστα έχει ηττηθεί ερχόμενος και από τη θέση της αντιπολίτευσης» δήλωσε.

«Ο κύριος Τσίπρας στην πραγματικότητα προσπάθησε να κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα να πει τι απλά, “εντάξει ρε παιδιά, είμαι και 10 – 12 χρόνια μεγαλύτερος από το ’15 που ήμουνα”. Έγραψε και ένα βιβλίο και “έρχομαι με νέες προτάσεις”», συμπλήρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης.

«Αυτό που κρίνεται σε πρώτη φάση είναι ότι ο κύριος Τσίπρας σε αυτά που είπε, δεν ακούσαμε κάτι διαφορετικό από αυτά που ακούγαμε το ’15» δήλωσε.

«Είναι προφανές ότι όταν εμφανίζεται ο κύριος Τσίπρας, θα ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε και να κάνουμε κριτική σε αυτά τα οποία λέει. Ο αντίπαλος ο δικός μας, γιατί είμαστε κυβέρνηση 7 ετών, είναι τα προβλήματα των πολιτών, που οι πολίτες έχουν απαίτηση να πάμε καλύτερα, να λύσουμε περισσότερα» επεσήμανε.

Για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

«Εγώ πιστεύω έχει περισσότερο χαρακτηριστικά θυμικού. Εκφράζει η Μαρία Καρυστιάνου, ή θέλει να εκφράσει, μία οργή. (…) Περισσότερο θα απευθυνθεί σε ψηφοφόρους που δεν τους ενδιαφέρει, αυτή είναι η εκτίμησή μου, η διακυβέρνηση της επόμενης μέρας. Τους ενδιαφέρει να εκφράσουν έναν θυμό στο πολιτικό σύστημα» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Για Σαμαρά και Καραμανλή

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε και για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, και τη στάση τους απέναντι στη ΝΔ.

«Δεν πιστεύω ότι ο Κώστας Καραμανλής υπονομεύει τη Νέα Δημοκρατία. Θεωρώ ότι ο Κώστας Καραμανλής, που έχει διατελέσει και σε δύσκολη περίοδο πρόεδρος και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, και προφανώς έχει έντονα το στίγμα του στη Νέα Δημοκρατία, ασκεί μία κριτική όταν θεωρεί ότι πρέπει να την ασκήσει. Οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν μία μεγάλη ελευθερία να ασκήσουν κριτική. Προφανώς αυτή η κριτική τους, κρίνεται. Μπορεί σε κάποια πράγματα να πει κάποιος ‘ναι έχουμε κάνει λάθη’ κι αυτά που επισημαίνει, μπορεί σε κάποια πράγματα να θεωρούμε ότι δεν είναι ορθή η κριτική. Αλλά αλλοίμονο, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο Κώστας Καραμανλής υπονομεύει τη Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

«Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει μία επιλογή, η οποία εκφράζεται, εγώ τον σέβομαι απόλυτα ως πρόσωπο, είναι και ο άνθρωπος ο οποίος και με έφερε στη Νέα Δημοκρατία και σε ιδεολογικό πλαίσιο εγώ έχω επηρεαστεί από τις θέσεις. Ωστόσο, κατά την άποψή μου, η κριτική του στο επίπεδο που φτάνει, είναι άδικη για τη Νέα Δημοκρατία. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ για τον Κώστα Καραμανλή ότι υπονομεύει, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει μία άλλη επιλογή και είναι εκτός της ΝΔ» συμπλήρωσε.

Για τα ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και τις μεταναστευτικές ροές, ο υπουργός Μετανάστευσης υπογράμμισε: «Η πραγματικότητα τώρα, παρά τις εντάσεις που υπάρχουν όπως βλέπουμε στη ρητορική της Τουρκίας και παρά τον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή, οι ροές από την Τουρκία είναι οι χαμηλότερες που υπήρξαν ποτέ. (…) Αυτό είναι αποτέλεσμα και δικής μας σημαντικής δουλειάς που γίνεται στο πεδίο αλλά παράλληλα και καλής συνεργασίας με την Τουρκία».

«Με τους Τούρκους πάντοτε θα πρέπει να ‘σαι προετοιμασμένος για όλα. Και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε η χώρα εξοπλίζεται. Η χώρα όταν εξοπλίζεται, δεν εξοπλίζεται ούτε λόγω της Ιταλίας ούτε λόγω της Αλβανίας. Εξοπλίζεται για συγκεκριμένους λόγους. (…) Θέλουμε να συζητάμε, και η συζήτηση και τα ήρεμα νερά σε καμία περίπτωση δεν είναι υπαναχώρηση από τις “κόκκινες” γραμμές» δήλωσε κλείνοντας.

Πηγή: pagenews.gr

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

23.07.2026 | 00:16

Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη» για το Ιπποκράτειο – Σκληρή παρέμβαση για το ΕΣΥ

23.07.2026 | 00:08

«Η Ελλάδα γύρισε σελίδα»: Ο Μητσοτάκης ποντάρει στη σταθερότητα ως το νέο εθνικό πλεονέκτημα

22.07.2026 | 23:58

ΠΥΡΗΝΙΚΟ «ΧΡΥΣΟ» DEAL ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΡΙΑΝΤ: Η Σαουδική Αραβία κερδίζει τεχνολογία, οι ΗΠΑ επιρροή στον Κόλπο

22.07.2026 | 23:56

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ: Οι ΗΠΑ εκτόπισαν Κίνα, Γαλλία και Ρωσία από το μεγάλο ενεργειακό στοίχημα της Σαουδικής Αραβίας

22.07.2026 | 23:51

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Η συμφωνία Τραμπ–Σαουδικής Αραβίας απειλείται από πολιτικές αντιδράσεις

22.07.2026 | 23:47

«Δεν φυλάνε μόνο σύνορα, σώζουν ζωές»: Το νέο πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από το μήνυμα Δένδια

22.07.2026 | 23:41

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος – Ταυτοποιήθηκε από βίντεο και αποτυπώματα

22.07.2026 | 23:30

Προετοιμάζεται συνάντηση Τραμπ Νετανιάχου για να εξετάσουν επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του Ιράν

22.07.2026 | 19:46

«Χρόνια σου πολλά, άγγελέ μου»: Ο Μπισμπίκης "λύγισε" το Instagram με την αφιέρωση στη Βανδή

22.07.2026 | 17:39

Ξεκούκης: Η εξομολόγηση για το Άγιο Όρος-"Σκεφτόμουν,αν φορέσω ράσο και δω μια όμορφη κοπέλα, τι θα κάνω;"

22.07.2026 | 11:55

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Απόδραση-όνειρο στις Μαλδίβες – «Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη»

22.07.2026 | 09:56

"Εφυγε" η Μαίρη Λίντα: Σίγησε η σπουδαία φωνή του ελληνικού τραγουδιού [pics,vid]

22.07.2026 | 09:17

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Η αποκάλυψη-σοκ για το «Καφέ της Χαράς» – «Μετά άρχισαν να κόβονται οι προτάσεις»

21.07.2026 | 17:36

Συγκίνησε η Κατερίνα Καινούργιου: Το τάμα στην Παναγία Εκατονταπυλιανή και η ευχή να γίνει μητέρα

21.07.2026 | 14:24

Ποιος είναι ο νέος σύντροφος της Σίσσυς Χρηστίδου – Ο δίμετρος άνδρας που μπήκε στη ζωή της

21.07.2026 | 09:47

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Οι φωτογραφίες από τη Σίφνο με μαγιό που «έριξαν» το Instagram ανήμερα της γιορτής της

22.07.2026 | 23:56

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ: Οι ΗΠΑ εκτόπισαν Κίνα, Γαλλία και Ρωσία από το μεγάλο ενεργειακό στοίχημα της Σαουδικής Αραβίας

22.07.2026 | 23:51

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Η συμφωνία Τραμπ–Σαουδικής Αραβίας απειλείται από πολιτικές αντιδράσεις

22.07.2026 | 22:50

ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ «ΠΑΓΩΝΕΙ» ΤΑ F-35: Οι ΗΠΑ βάζουν νέο μπλόκο στην Τουρκία και πιέζουν για τους S-400

22.07.2026 | 22:10

Το Ιράν απειλεί την Βουλγαρία: Μην επιτρέψετε την ανάπτυξη μαχητικών των ΗΠΑ

22.07.2026 | 19:00

Τραμπ προς Ιράν: «Χτυπάτε πλοίο; Θα χάνετε μία γέφυρα ή ένα εργοστάσιο» – Στο στόχαστρο και η Τεχεράνη

22.07.2026 | 18:40

Ο Μαδούρο στο εδώλιο της Νέας Υόρκης: Η δίκη που μπορεί να τινάξει στον αέρα το διεθνές δίκαιο

22.07.2026 | 18:00

Πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ–Σαουδικής Αραβίας: Ο Τραμπ δίνει στο Ριάντ το «κλειδί» του εμπλουτισμού

22.07.2026 | 16:46

Ριάντ – Αμπού Ντάμπι: Η «σιωπηλή συμφιλίωση» που αλλάζει τον γεωπολιτικό χάρτη του Κόλπου

ΣΥΡΙΖΑ: "Από τις 2 Οκτωβρίου οι δίκες βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ"

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι από τις 2 Οκτωβρίου ξεκινούν οι δίκες βουλευτών για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, προχωρώντας, στη συνέχεια, σε "επίθεση" κατά της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: “Από τις 2 Οκτωβρίου οι δίκες βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ”

Άρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου – “Δεν θα με απενεργοποιήσουν”

Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης

Άρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου – “Δεν θα με απενεργοποιήσουν”

«Πόρτα» Τσίπρα στον Φάμελλο; Στον αέρα το πολιτικό του μέλλον μετά το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αποχώρηση με τη βουλευτική έδρα προκαλεί εσωκομματική θύελλα, ενώ στο παρασκήνιο πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να ανοίξει την πόρτα του νέου πολιτικού του εγχειρήματος. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να βρεθεί πολιτικά «ανάμεσα σε δύο κόσμους».

«Πόρτα» Τσίπρα στον Φάμελλο; Στον αέρα το πολιτικό του μέλλον μετά το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κωνσταντοπούλου: «Επαγγελματίες του κομμουνισμού με μισθό» – Η νέα επίθεση στο ΚΚΕ

Σφοδρή σύγκρουση με ακραίους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε για μια ακόμα φορά στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ΚΚΕ.

Κωνσταντοπούλου: «Επαγγελματίες του κομμουνισμού με μισθό» – Η νέα επίθεση στο ΚΚΕ

Τέμπη: Ειδικό Δικαστήριο για τον Τριαντόπουλο και τους συγκατηγορουμένους του «δείχνει» ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης θα οδηγήσει στο πρώτο Ειδικό Δικαστήριο για την τραγωδία των Τεμπών.

Τέμπη: Ειδικό Δικαστήριο για Τριαντόπουλο και τους συγκατηγορουμένους «δείχνει» ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ο Σαλμάς άνοιξε «πόλεμο» με screenshots – Ο Άδωνις απαντά με Δικαιοσύνη και τον φάκελο της Novartis

Τα μηνύματα που κατατέθηκαν στη Βουλή, η αποσπασματική ερμηνεία τους, η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Άδωνι Γεωργιάδη και το κρίσιμο νομικό ερώτημα: υπάρχουν πραγματικά νέα αποδεικτικά στοιχεία ή επιχειρείται πολιτική ανακύκλωση μιας υπόθεσης που ερευνήθηκε επί χρόνια;

Ο Σαλμάς άνοιξε «πόλεμο» με screenshots – Ο Άδωνις απαντά με Δικαιοσύνη και τον φάκελο της Novartis

Ζαχαράκη: Βάσεις, 5.500 διορισμοί και 10.000 νέες φοιτητικές κλίνες αλλάζουν την Παιδεία

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο ΕΡΤNews άνοιξε τον κυβερνητικό οδικό χάρτη για Πανελλαδικές, μη κρατικά πανεπιστήμια, φοιτητική στέγη, μόνιμες προσλήψεις, νέο Λύκειο και αξιοποίηση πανεπιστημιακών κτιρίων.

Ζαχαράκη: Βάσεις, 5.500 διορισμοί και 10.000 νέες φοιτητικές κλίνες αλλάζουν την Παιδεία

Οι 407 δωρεές των 111 εκατ. ευρώ που θωρακίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις – Ποιοι ευεργέτες στηρίζουν την Άμυνα

Τράπεζες, ενεργειακοί όμιλοι, εφοπλιστικές οικογένειες, κοινωφελή ιδρύματα και θεσμικοί φορείς χρηματοδοτούν κρίσιμες υποδομές, drones, κυβερνοάμυνα, στρατιωτικά νοσοκομεία και σχολές. Η στρατηγική του Νίκου Δένδια για την αναβίωση της παράδοσης των εθνικών ευεργετών και το μεγάλο στοίχημα της διαφάνειας.

Οι 407 δωρεές των 111 εκατ. ευρώ που θωρακίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις – Ποιοι ευεργέτες στηρίζουν την Άμυνα