Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Για το 4Χ4 και την κορυφή – Οι σκέψεις Νίστρουπ για Παναιτωλικό

Παναθηναϊκός: Για το 4Χ4 και την κορυφή – Οι σκέψεις Νίστρουπ για Παναιτωλικό

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Παναθηναϊκός: Για το 4Χ4 και την κορυφή – Οι σκέψεις Νίστρουπ για Παναιτωλικό

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Παναιτωλικό το βράδυ της Κυριακής με μοναδικό στόχο την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και την κατάκτηση της κορυφής. Ο Τζέικομπ Νίστρουπ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation, με τους Σίριλ Ντέσερς και Ιμράν Λούζα να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μία σημαντική ευκαιρία να επιβεβαιώσει το εξαιρετικό ξεκίνημά του στη Stoiximan Super League και να βρεθεί μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» φιλοξενούν τον Παναιτωλικό την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο ΟΑΚΑ, σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με το απόλυτο.

Η ομάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ προέρχεται από μία απαιτητική αλλά επιτυχημένη εβδομάδα, καθώς επικράτησε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν απέναντι στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ξεπέρασε και το εμπόδιο της Κηφισιάς στην εξ αναβολής αναμέτρηση.

Η ευκαιρία για το 4Χ4

Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και θέλει να διευρύνει το απόλυτο απέναντι σε έναν από τους πιο σταθερούς αντιπάλους των πρώτων αγωνιστικών.

Ο Παναιτωλικός έχει επίσης τρεις νίκες και έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή, αποτελώντας μάλιστα την πρώτη επαρχιακή ομάδα μετά από πέντε χρόνια που φτάνει σε αυτή τη θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι, επομένως, κάθε άλλο παρά τυπική διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί.

Μία νίκη θα επιτρέψει στους «πράσινους» να συνεχίσουν με το απόλυτο και να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική πριν από τη διακοπή των υποχρεώσεων για τις εθνικές ομάδες.

View this post on Instagram

A post shared by ΣΚΑΪ TV (@skaitv.gr)

Η κατοχή είναι το μεγάλο όπλο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής είναι ο τρόπος με τον οποίο ελέγχει την μπάλα.

Οι «πράσινοι» έχουν 66% μέσο όρο κατοχής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις τους πλησιάζει το 90%.

Οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία του Νίστρουπ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει την πρωτοβουλία, να κυκλοφορεί την μπάλα με υπομονή και να αναγκάζει τον αντίπαλο να αμύνεται για μεγάλα διαστήματα.

Απέναντι στον Παναιτωλικό, όμως, το να έχει απλώς την κατοχή δεν θα είναι αρκετό.

Η ομάδα του Αγρινίου έχει παρουσιάσει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα πρώτα τρία παιχνίδια της.

Επομένως, οι γηπεδούχοι θα χρειαστούν μεγαλύτερη ταχύτητα στην κυκλοφορία, κίνηση χωρίς την μπάλα και αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες.

Επιστρέφει ο Ντέσερς

Το σημαντικότερο νέο για το τεχνικό επιτελείο είναι η επιστροφή του Σίριλ Ντέσερς.

Ο επιθετικός εξέτισε την ποινή του στην αναμέτρηση με την Κηφισιά και επιστρέφει στην αποστολή, δίνοντας στον Νίστρουπ μία ακόμη σημαντική επιλογή στην επίθεση.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη και στο αρχικό σχήμα, παίρνοντας τη θέση ενός από τους δύο επιθετικούς που χρησιμοποιήθηκαν στα προηγούμενα παιχνίδια.

Η παρουσία του προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά στην περιοχή και περισσότερες λύσεις σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα χρειαστεί να επιτεθεί για μεγάλα διαστήματα απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.

Ξανά διαθέσιμος και ο Τσάπρας

Στην αποστολή επιστρέφει επίσης ο Τριαντάφυλλος Τσάπρας, περίπου σαράντα ημέρες μετά το μυϊκό πρόβλημα που τον είχε αφήσει εκτός δράσης.

Ο πρώην αμυντικός του Λεβαδειακού δύσκολα θα πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής απέναντι στον Παναιτωλικό, καθώς η επιστροφή του θα γίνει σταδιακά.

Η παρουσία του, πάντως, αυξάνει ξανά τις επιλογές στις θέσεις των ακραίων αμυντικών και δίνει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ.

Στην τελική ευθεία και ο Σαλάχ-Εντίν

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μία ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ανάς Σαλάχ-Εντίν.

Ο Μαροκινός αριστερός μπακ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου περνά από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του και να αποτελέσει την τελευταία φετινή προσθήκη.

Η ένταξή του θα προσθέσει μία ακόμη επιλογή στην αριστερή πλευρά της άμυνας και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο Νίστρουπ δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει δραστικά το αρχικό σχήμα.

Η βάση αναμένεται να είναι εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Κηφισιά, με τις πιθανές διαφοροποιήσεις να περιορίζονται σε δύο ή τρεις θέσεις.

Ο Ιμράν Λούζα συγκεντρώνει πιθανότητες να ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός, ενώ όπως αναφέρθηκε και ο Ντέσερς διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα.

Λιγότερες πιθανότητες για παρουσία από το πρώτο λεπτό έχει ο Αζεντίν Ουναΐ.

Η επιλογή να διατηρηθεί ο βασικός κορμός είναι απολύτως λογική.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό, παίρνει αποτελέσματα και έχει αρχίσει να δημιουργεί σταθερές συνεργασίες μέσα στο γήπεδο.

Οι απουσίες του Νίστρουπ

Εκτός πλάνων παραμένουν οι Ίνγκασον και Παντελίδης, ενώ ανέτοιμος θεωρείται ακόμη και ο Τσιριβέγια.

Παρά τις απουσίες, πάντως, το ρόστερ προσφέρει αρκετές εναλλακτικές και το τεχνικό επιτελείο έχει πλέον περισσότερες επιλογές σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το ζητούμενο απέναντι στον Παναιτωλικό θα είναι η ομάδα να διατηρήσει την ένταση και την αποφασιστικότητα που έδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς να υποτιμήσει έναν αντίπαλο που βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική κατάσταση.

Περισσότεροι από 25.000 στο ΟΑΚΑ

Σημαντική αναμένεται να είναι και η παρουσία του κόσμου.

Στο ΟΑΚΑ υπολογίζεται ότι θα βρεθούν περισσότεροι από 25.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας έχουν ήδη ξεπεράσει τις 16.000.

Τα θετικά αποτελέσματα έχουν αυξήσει τον ενθουσιασμό και τη συσπείρωση γύρω από την ομάδα, η οποία θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εκκίνησή της.

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ότι απέναντι στον Παναιτωλικό δεν υπάρχει εύκολο βράδυ.

Υπάρχει όμως μία μεγάλη ευκαιρία.

Με τέταρτη συνεχόμενη νίκη, οι «πράσινοι» μπορούν να μείνουν μόνοι στην κορυφή και να στείλουν από πολύ νωρίς ένα ισχυρό μήνυμα για τη φετινή μάχη του πρωταθλήματος.

Πηγή: Pagenews.gr

Κριστιάν Μπιτσάκου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κριστιάν Μπιτσάκου Αθλητικός Συντάκτης
Δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ με εμπειρία στην κάλυψη αθλητικών διοργανώσεων, ομάδων και αθλητικών εξελίξεων. Εξειδικεύεται στη ροή ειδήσεων, το γενικό αθλητικό ρεπορτάζ και τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου. Παράλληλα διαθέτει σημαντική εμπειρία στο video editing, το μοντάζ και τη φωτογραφική κάλυψη για ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ δραστηριοποιείται και ως Digital Creator και Film Editor στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο