Ελλάδα

Αιτήσεις αναπληρωτών 2019: Ξεκινούν οι δηλώσεις για τις προσλήψεις 

Αιτήσεις αναπληρωτών 2019: Ξεκινούν οι δηλώσεις για τις προσλήψεις 
Αιτήσεις αναπληρωτών 2019: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έδωσε πληροφορίες για τις δηλώσεις προτίμησης περιοχών στον ΟΠΣΥΔ.

Αιτήσεις αναπληρωτών 2019: Ξεκινούν σήμερα οι δηλώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι από σήμερα οι αναπληρωτές καθηγητές θα μπορούν να δηλώνουν τον τόπο προτίμησης τους στον ΟΠΣΥΔ.

Ως την πλήρωση των κενών θέσεων, ο προγραμματισμός του Υπουργείου έχει ως εξής:

  • Έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων (μέχρι 28/8).
  • Υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (28/8 – 2/9).
  • Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).
  • Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών (5/9 – 6/9).

Σε νεότερη ανακοίνωση του, δε, στις 24 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι υπεγράφησαν οι σχετικές αποφάσεις για την παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών/ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), σχολικού έτους 2018-2019.

Σε Εγκύκλιο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Παιδείας του υπουργείου Παιδείας, η οποία εκδόθηκε στις 18 Απριλίου 2018 με θέμα: «Τήρηση διαδικασιών/παραστατικών πρόσληψης/τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων», αποσαφηνίζεται το εθνικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο τηρείται υποχρεωτικά για το σύνολο των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ.

Παράλληλα καθίστανται σαφείς οι υποχρεώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις διαδικασίες πρόσληψης/τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ, που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments