Πολιτισμός

Συναυλία – αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο από μαθητές του ωδείου Καλαμαριάς

Συναυλία – αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο από μαθητές του ωδείου Καλαμαριάς
Η συναυλία έχει ως στόχο την γνωριμία των μαθητών με το λογοτεχνικό και ποιητικό έργο του Νίκου Γκάτσου.

Συναυλία – αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα ποιητή, Νίκο Γκάτσο με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά το Σάββατο 21 Απριλίου στις 7.30 το βράδυ , στο Θέατρο «Οδού Χηλής».

Μαθητές από τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς της κιθάρας, του φλάουτου, του βιολιού αλλά και η Νεανική Χορωδία υπό την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια δύο καθηγητών του Ωδείου, θα παρουσιάσουν επιλεγμένα τραγούδια των μουσικοσυνθετών, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου.

Η συναυλία έχει ως στόχο την γνωριμία των μαθητών με το λογοτεχνικό και ποιητικό έργο του Νίκου Γκάτσου και τη μελοποίηση από τους μεγάλους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Επιπλέον τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν δύναμη της μουσικής στην μελοποιημένη ποίηση και να κατανοήσουν την ποιητική γλώσσα μέσα από τη μελωδία .

Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Χρήστος Βερνάρδος. Η διδασκαλία κιθάρας, και η επιμέλεια του συνόλου και των κειμένων είναι της Δέσποινας Αρβανιτίδου και του Χρήστου Βερνάρδου. Η διδασκαλία της νεανικής χορωδίας και η διεύθυνση του συνόλου είναι της Ιρένας Κράτσικ. Η διδασκαλία του φλάουτου της Αγγελικής Βράνης και η διδασκαλία βιολιού του Αχιλλέα Καπλανίδη και του Λέανδρου Μεγακλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Celine Dion ακυρώνει τις συναυλίες της λόγω ασθένειας (pic)

Συναυλία Μνήμης για τα 95 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ronnie James Dio: Συναυλία με… ολόγραμμα! (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments