Ελεονώρα Μελέτη

Ελεονώρα Μελέτη
Η Ελεονώρα Μελέτη είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός και blogger.

Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Οι γονείς της ονομάζονται Γιώργος & Μαρία ενώ έχει επίσης έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Δημήτρη. Αποφοίτησε από το τμήμα γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην ιταλική φιλολογία και τη συμβουλευτική ψυχολογία. Ξεκίνησε τη καριέρα της, το 2001, ως συντάκτρια στις Διεθνείς Ειδήσεις του ALTER, ενώ το 2003 ανέλαβε τη παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του σταθμού για μια σεζόν.

Το 2004, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι ΑΝΤ1 και ξεκίνησε να παρουσιάζει τα δελτία ειδήσεων για μια σεζόν. Το Σεπτέμβριο του 2005, ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή “Πρωινός καφές” (έπειτα από την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη). Η συνεργασία της με την εκπομπή και τον σταθμό, ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2008. Ενδιάμεσα, παρουσίασε για μικρό χρονικό διάστημα (2006) την εκπομπή “Απόψε κερνάμε εμείς”, που διεκόπη πρόωρα λόγω χαμηλής τηλεθέασης ενώ βρέθηκε και στην κριτική επιτροπή του Ελληνικού τελικού της Eurovision (2007).

Το καλοκαίρι του 2008, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι STAR και λίγο αργότερα, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή “Πρωινή Μελέτη”, η οποία ολοκληρώθηκε σε τέσσερις σεζόν, το 2012. Παράλληλα, παρουσίαζε και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού για το Σαββατοκύριακο. Ενδιάμεσα, τον Ιούνιο του 2009, παρουσίασε τον διαγωνισμό “Playmate of The Year”. Τον Απρίλιο του 2012 η εκπομπή “Πρωινή Μελέτη” μεταφέρθηκε στη μεσημεριανή ζώνη και μετονομάστηκε σε “Μεσημεριανή Μελέτη”. Τη σεζόν 2013-2014 ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής “Μελέτησε το” ενώ μετά την ολοκλήρωση της, πήρε μεταγραφή για το κανάλι “Epsilontv”. Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τα μέσα του 2016, παρουσίαζε τη βραδινή ενημερωτική εκπομπή “Hashtag” ενώ το 2015 (Απρίλιος – Νοέμβριος) ήταν και παρουσιάστρια στα κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

  • Στις αρχές του 2017, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και από τον Απρίλιο του ίδιου έτους ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής “Survivor Πανόραμα”, η οποία σχετίζονταν εξ ολοκλήρου με το ριάλιτι “Survivor“.
  • Η εκπομπή παρουσίαζε θέματα που αφορούσαν τον πέμπτο κύκλο του παιχνιδιού όπως επίσης φιλοξενούσε συνεντεύξεις των συμμετεχόντων του παιχνιδιού.
  • Τον Ιανουάριο του 2018, ξεκίνησε να εμφανίζεται ως κριτής στον έκτο κύκλο του σόου χορού “Dancing with the stars” στον ΑΝΤ1 αλλά αποχώρησε νωρίτερα από την ολοκλήρωση του, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.
  • Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, πήρε μεταγραφή στον τηλεοπτική σταθμό Alpha TV.
  • Εκεί τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζει το late night talk show “Μετά τα Μεσάνυχτα”.
  • Η εκπομπή φιλοξενεί ιστορίες ανθρώπων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως τα έχουν ζήσει.
  • Η εκπομπή συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν με τον τίτλο “Μεσάνυχτα”.

Ελεονώρα Μελέτη σχετικές ειδήσεις: