Κριστιάνο Ρονάλντο

Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντo είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Γιουβέντους και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και από αρκετούς, ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Έχει στην κατοχή του πέντε Χρυσές Μπάλες, περισσότερες από κάθε άλλον Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή και είναι ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία που κέρδισε τέσσερα Χρυσά Παπούτσια. Ακόμη, έχει κερδίσει 25 τρόπαια στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων πέντε τίτλων πρωταθλήματος, πέντε τίτλων Τσάμπιονς Λιγκ και ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κατέχει τα ρεκόρ για τα περισσότερα επίσημα γκολ που σημειώθηκαν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (440), στο Τσάμπιονς Λιγκ (128), Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (9),στις Εθνικές ομάδες των Ευρωπαϊκών χωρών (99) όπως και τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν σε μια σεζόν Τσάμπιονς Λιγκ (17). Έχει σκοράρει πάνω από 700 γκολ σε επίσημους αγώνες έως τώρα (κατάλογος ποδοσφαιριστών ανδρών με 500 ή περισσότερα γκολ).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα, ο Ρόναλντο διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά στην ηλικία των 15 ετών. Θεράπευσε την κατάστασή του και ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πριν υπογράψει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ηλικία των 18 ετών το 2003. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την ομάδα του Μάντσεστερ, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ποιότητά του, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τρεις διαδοχικές Πρέμιερ Λιγκ, έναν τίτλο Τσάμπιονς Λίγκ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Σε προσωπικό επίπεδο, στην ηλικία των 23 ετών, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του χρυσή μπάλα και το βραβείο Παίκτης της Χρονιάς. Το 2009, ο Κριστιάνο, έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετακομίζοντας στην Μαδρίτη για να αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης για το ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Ισπανία, ο Ρονάλντο έχει κερδίσει 14 τρόπαια, μεταξύ των οποίων δύο τίτλοι της Λα Λίγκα, τέσσερις τίτλοι τίτλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις της ΦΙΦΑ Κλάμπ. Ο Ρονάλντο, ακόμη, κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα χατ τρικ στην ιστορία της Λα Λίγκα (34) και τα περισσότερα σε μια σεζόν (8) το 2014-15.

  • Είναι επιπλέον, ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει 30+ γκολ σε έξι διαδοχικές σεζόν στην Λα Λίγκα. Το 2014, έγινε ο ταχύτερος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τα 200 γκολ, σε μόλις 178 αγώνες.
  • Το 2015, έγινε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου.
  • Το 2016, ο Πορτογάλος, κέρδισε την τέταρτη χρυσή μπάλα με ρεκόρ ψηφοφορίας και με την σφράγιση του 11 Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Επίσης, αυτή τη χρονιά κέρδισε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική του ομάδα.
  • Σε εθνικό επίπεδο, ο Ρονάλντο ονομάστηκε ο κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών το 2015, από την πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική το 2003 , όταν ήταν 18 ετών.
  • Είναι ο πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας, αλλά και πρώτος σε συμμετοχές, με 164 συμμετέχοντας σε 7 μεγάλα τουρνουά (κατάλογος ποδοσφαιριστών ανδρών με 150 ή περισσότερες διεθνείς συμμετοχές).

Κριστιάνο Ρονάλντο σχετικές ειδήσεις:

  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό των τελικών

    Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό των τελικών

    Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους απόψε στο «Ντα Λουζ» με φόντο την κατάκτηση του τροπαίου του Champions Legaue. Ποια θα καταφέρει να το σηκώσει και να κάνει το τρέμπλ;

    Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό των τελικών
  • Ομάρ Ολυμπιακός: Είπε αντίο στους συμπαίκτες του – Πάει στη Γαλατά

    Αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του ο Ομάρ - Πάει στη Γαλατά

    Ομάρ Ολυμπιακός: Όπως όλα έδειχναν και αφού η ομάδα του Πειραιά δεν πέρασε το εμπόδιο της Γουλβς, ο Νορβηγός άσος αποχωρεί από την ομάδα και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλατάσαραϊ.

    Ομάρ Ολυμπιακός: Είπε αντίο στους συμπαίκτες του – Πάει στη Γαλατά
  • Ολυμπιακός Champions League: Οι Πειραιώτες «ξετυλίγουν» το δώρο της Λιόν

    Ο Ολυμπιακός «ξετυλίγει» το δώρο της Λιόν για το Champions League

    Ολυμπιακός Champions League: Η πρόκριση της Λιόν απέναντι στη Γιουβέντους δεν πανηγυρίστηκε μόνο από την Ολιμπίκ, αλλά και από τον Ολυμπιακό.

    Ολυμπιακός Champions League: Οι Πειραιώτες «ξετυλίγουν» το δώρο της Λιόν
  • Γιουβέντους – Ρόμα 1-3

    Έκλεισε τη σεζόν με ήττα η Γιουβέντους

    Γιουβέντους - Ρόμα 1-3: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βλέπει το ματς από την κερκίδα, η Ρόμα κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Τορίνο.

    Γιουβέντους – Ρόμα 1-3
  • Tο Twitter είναι πλέον 14 ετών

    Tο Twitter είναι πλέον 14 ετών

    Περισσότεροι από 330 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το κοινωνικό μέσο δικτύωσης, μεταξύ των οποίων ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη.

    Tο Twitter είναι πλέον 14 ετών
  • Euro 2004: 16 χρόνια από το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό «θαύμα»

    Euro 2004: 16 χρόνια από το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό «θαύμα»

    Euro 2004: Κι όμως! Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωσε ψηλά στον ουρανό της Πορτογάλιας το τρόπαιο της διοργάνωσης και στην Ελλάδα έγινε πανζουρλισμός.

    Euro 2004: 16 χρόνια από το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό «θαύμα»
  • Τραϊανός Δέλλας UEFA: Αφιέρωμα της Ομοσπονδίας στον «Κολοσσό»

    Αφιέρωμα της UEFA στον Τραϊανό Δέλλα

    Τραϊανός Δέλλας UEFA: Σαν σήμερα, το 2004, με γκολ του Δέλλα η Εθνική μας Ομάδα πέρασε στον τελικό του Euro στέλνοντας τους απανταχού Έλληνες στα ουράνια. Τη βραδιά αυτή θυμήθηκε και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία έχει πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της τον «Τράι».

    Τραϊανός Δέλλας UEFA: Αφιέρωμα της Ομοσπονδίας στον «Κολοσσό»