Λιούις Χάμιλτον

Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον είναι Βρετανός οδηγός της Φόρμουλα 1 απ' την Αγγλία.

Γεννήθηκε στο Στίβενεϊτζ στις 7 Ιανουαρίου του 1985. Έλαβε το όνομά του από τον Καρλ Λιούις, ολυμπιονίκη του στίβου. Ο πατέρας του είναι έγχρωμος και η μητέρα του λευκή. Με ρίζες από τη Γρενάδα, είναι γνωστός και ως ο πρώτος έγχρωμος οδηγός της Φόρμουλα Ένα. Σε ηλικία 10 ετών πλησίασε το διευθυντή της Μακ Λάρεν Ρον Ντένις και του είπε ότι ήθελε να αγωνιστεί για εκείνον μία ημέρα. Τρία χρόνια μετά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μακλάρεν και τη Μερσέντες-Μπενζ, στα πλαίσια ενός προγράμματος για νεαρούς οδηγούς.

Το 2007 έγινε οδηγός για τη Μακλάρεν, έπειτα από τις νίκες του στα βρετανικά πρωταθλήματα της Φόρμουλα Ρενό, στη Φόρμουλα 3 και στο GP2. Έκανε σπουδές στο σχολείο Τζον Χένρι Νιούμαν, της γενέτειράς του (Καθολικό λύκειο). Είναι και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, έχοντας δηλώσει ότι αν δεν ήταν πιλότος της Φ1, θα γινόταν ποδοσφαιριστής ή παίκτης του κρίκετ.

  • Στις 29 Οκτωβρίου του 2007 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζήσει στην Ελβετία, μακριά από το κυνήγι των ΜΜΕ που έχει στη Βρετανία. Ως αιτία για την απόφασή του αυτή ανέφερε και τη φορολογία.
  • Στις 18 Δεκεμβρίου του 2007 του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης στη Γαλλία για έναν μήνα έπειτα από τη σύλληψή του για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
  • Ο Χάμιλτον έχει κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο πρωτάθλημα οδηγών 6 φορές, το 2008, το 2014, το 2015, το 2017, το 2018 και το 2019.

Λιούις Χάμιλτον σχετικές ειδήσεις: