Παπέ Σισέ

Παπέ Σισέ
Ο Παπέ Αμπού Σισέ είναι Σενεγαλέζος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός

Η ενασχόλησή του Σισέ με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε στις ακαδημίες της AS Pikine, της Σενεγάλης, όπου αργότερα έπαιξε έπαιξε και στην πρώτη ομάδα, μόλις, όμως, σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος. Αργότερα, τον αγόρασε για τις ακαδημίες της η Αζαξιό, στην οποία παρέμεινε από το 2014 έως και το 2017, κάνοντας πάνω από 70 συμμετοχές στη Λιγκ 2.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Αζαξιό το έκανε τον Απρίλιο του 2015, σε ένα ματς κόντρα στη Βαλανσιέν, αγωνιζόμενος σε όλο το παιχνίδι. Τον χειμώνα του 2017, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, με προσυμφωνημένο συμβόλαιο.Στις 14 Ιουνίου του 2017, ο Πειραϊκός σύλλογος τον ανακοίνωσε επίσημα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2017, ο Σισέ, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε έναν αγώνα, για το Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αγώνας που έληξε 2-1, υπέρ του πρώτου. Στη δεύτερη συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, κόντρα στον Πανιώνιο, σε ένα ματς που έληξε 3-4, υπέρ του Ολυμπιακού, ο Σισέ, πέτυχε το πρώτο του γκολ, με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

  • Στις 22 Οκτωβρίου, σε ένα ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο έληξε 1-0, υπέρ του Ολυμπιακού, ο Σισέ έκανε πολύ καλή εμφάνιση κι έτσι κηρύχθηκε MVP τόσο του αγώνα όσο και της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος από την εφημερίδα SportDay, καθώς επίσης και της Superleague.
  • Στις 5 Νοεμβρίου του 2017, πέτυχε ξανά γκολ με κεφαλιά, κόντρα στον Πλατανιά, σε ένα ματς που έληξε 5-1, υπέρ του Ολυμπιακού.
  • Ο Σισέ το 2014 ξεκίνησε να αγωνίζεται και στην Εθνική ομάδα της Σενεγάλης U20.
  • Το 2015 συμμετείχε στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα U20.

Παπέ Σισέ σχετικές ειδήσεις: