Η στάση ύπνου, επηρεάζει την ακμή στο δέρμα | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 12:31

Όλες μας έχει τύχει να ξυπνήσουμε το πρωί και να εντοπίσουμε ένα ανεπιθύμητο σπυράκι, το οποίο μεταξύ μας βγαίνει πάντα την πιο ακατάλληλα στιγμή, αλλά και η πλειοψηφία από εμάς έχει περάσει ακμή κατά την διάρκεια της εφηβείας της.

Επειδή η ακμή δεν κάνει διακρίσεις στην ηλικία ξέρουμε πολύ καλά πως μια ζωή πρέπει να προσέχουμε και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Εκτός λοιπόν από τις κρέμες, τον επιμελή καθαρισμό, τις λοσιόν, την διατροφή κλπ έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη παράγοντας σε εκείνους που επηρεάζουν την ακμή. Και αυτός είναι ο ύπνος. Και πιο συγκεκριμένα η στάση του ύπνου κατά την διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τη The Huffington Post, λοιπόν, ο τρόπος που κοιμόμαστε το βράδυ ευθύνεται για την εμφάνιση τόσο προβλημάτων στη σπονδυλική μας στήλη, όσο και της ακμής στο πρόσωπό μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Shawn Stevenson κατέληξε στο συμπέρασμα πως το να κοιμάσαι μπρούμυτα, δηλαδή με το πρόσωπό σου να ακουμπά-τρίβεται στο μαξιλάρι, έχει περισσότερα αρνητικά απ’ ότι θετικά. Φυσικά, μέσα στις πρώτες αρνητικές συνέπειες ήταν και η ακμή! Επομένως, καλό θα ήταν να προτιμήσεις να κοιμάσαι ανάσκελα και φυσικά να έχεις πάντα καθαρές μαξιλαροθήκες!