Συνέδριο με θέμα την ψηφιακή εποχή της δημοσιογραφίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 13:21

 Διεθνές συνέδριο με θέμα την ψηφιακή εποχή της δημοσιογραφίας και τίτλο «#RetreatConference2016 – Ψηφιακή Δημοσιογραφία: μια απάντηση στην κρίση των Μέσων ενημέρωσης;» πραγματοποιείται από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου.

Το συνέδριο που θα γίνει στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις πιο πρόσφατες συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, με θέμα τον ρόλο του διαδικτύου στην εξέλιξη της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας, σε θεωρητικό, ερευνητικό και πρακτικό επίπεδο.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού, οι «Advanced Media Institute, Εφαρμοσμένη Έρευνα στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία» και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

To συνέδριο έχει ως στόχο τη συμβολή στην έρευνα, κατάρτιση, θεωρία και πρακτική στα θέματα Digital Journalism, Μedia Literacy, Crisis.

Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζουν οι:

Σοφία Ιορδανίδου, δημοσιογράφος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας, ΑΠΚΥ
Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος, δρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού
Νίκος Σμυρναίος, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Ιστορίας και Κοινωνιολογίας των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, Université de Toulouse
Λήδα Τσενέ, Ph.D., επικοινωνιολόγος.