Ζώδια

6 πράγματα σε μια σχέση που λανθασμένα θεωρούνται ότι είναι καταστροφικά

6 πράγματα σε μια σχέση που λανθασμένα θεωρούνται ότι είναι καταστροφικά
6 πράγματα σε μια σχέση που λανθασμένα θεωρούνται ότι είναι καταστροφικά

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να έχουμε την τέλεια σχέση, θεωρούμε πως ορισμένα πράγματα που μας συμβαίνουν είναι σημάδια τοξικότητας ή καμπανάκια που μας δείχνουν ότι δεν ταιριάζουμε με τον άλλον. Κι όμως αρκετά από αυτά που θεωρούμε αρνητικά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι φτάνει το τέλος της σχέσης.

Να τσακώνεσαι ή να αφήνεις τις διαφωνίες σας άλυτες. Υπάρχει μια γενική παραδοχή ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια λύνουν κάθε διαφωνία που προκύπτει καθημερινά ή δεν διαφωνούν ποτέ. Ωστόσο σύμφωνα με την άποψη του ψυχολόγου John Gottman, τα επιτυχημένα ζευγάρια θεωρούν πως οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες.

Να κάνεις πράγματα που εκνευρίζουν τον άλλον. Αυτό είναι αναπόφευκτο, ωστόσο στις υγιείς σχέσεις αυτός που έχει κάνει το λάθος, ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του/της συντρόφου του/της ξανά.

Να αισθάνεσαι έλξη για κάποιον άλλο άτομο. Το να νιώσει κανείς έλξη για κάποιο άλλο άτομο ενώ είναι σε σχέση δεν είναι απαραίτητα σημάδι ότι αυτή η σχέση έχει τελειώσει, όσο φυσικά μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του και να μην προχωρήσει σε πράξεις.

Να είσαι ολόιδος με τον άλλον. Αυτό πιθανό να φανεί αρνητικό σημάδι σε όσους υποστηρίζουν πως τα αντίθετα έλκονται. Ωστόσο το να έχεις πολλά κοινά με τον άλλον είναι μια καλή αρχή για να θέσεις γερές βάσεις στη σχέση.

Να περνάς χρόνο και μόνος σου. Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι διαρκώς μαζί, μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και δεν περνούν χρόνο ξεχωριστά.

Να περνάτε περιόδους που κάνετε λιγότερο σεξ. Μπορεί για πολλούς μια μείωση στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών να είναι σημάδι καταστροφής, ωστόσο η αλλαγή αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση. Η αιτία της μειωμένης σεξουαλικής διάθεσης μπορεί να έχει να κάνει με κάτι άσχετο, όπως π.χ. στρες για θέματα δουλειάς.

πηγή: altsantiri.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments