Αθλητισμός

‘Τα μυστικά του Ουζουνίδη που θα φτιάξουν τον ΠΑΟ’ – Ο κλεισμένος του Ολυμπιακού κι ο …αντι-Ιμπάρμπο!

‘Τα μυστικά του Ουζουνίδη που θα φτιάξουν τον ΠΑΟ’ – Ο κλεισμένος του Ολυμπιακού κι ο …αντι-Ιμπάρμπο!
Τρεις έμπειροι ρεπόρτερ Πανιωνίου αποκαλύπτουν άγνωστα στοιχεία για τον Έλληνα κόουτς. Τι κάνει για να "ανεβάσει" τους παίκτες; Ποιοι του κάνουν από τη Ν. Σμύρνη;

Τρεις έμπειροι ρεπόρτερ του Πανιωνίου σκιαγραφούν στο SportDog το προφίλ του Μαρίνου Ουζουνίδη και αποκαλύπτουν άγνωστα στοιχεία από τον τρόπο δουλειάς του.

Οι καλοί συνάδερφοι εξηγούν το μυστικό του Έλληνα προπονητή για να εμψυχώνει τους παίκτες του και ποιο είναι το τακτικό του στυλ στο παιχνίδι του, ενώ “φανερώνουν” τους παίκτες που θα ήθελε στον Παναθηναϊκό από την πρώην ομάδα του.

Γιώργος Βασιλείου (Nova): Θα διασκεδάζουν την προπόνηση, πρώτα κοιτάζει το μηδέν

“Με δεδομένο ότι είναι 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και έχει μείνει εκτός πρωταθλήματος, είναι πιο εύκολο το έργο του γιατί οι απαιτήσεις δεν θα είναι τόσο αυξημένες. Αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο του Ουζουνίδη, γιατί δεν θα έχει πίεση να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό και οτιδήπτοε καταφέρει φέτος θα είναι κέρδος. Μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση του πρωταθλητισμού, έχει δείξει ότι η δουλειά του είναι πολύ καλή. Οι συνθήκες βέβαια στον Πανιώνιο είναι διαφορετικές σε σχέση τον Παναθηναϊκό. Είναι έξυπνος προπονητής και με συνομιλίες που θα έχει με έναν προς έναν με τους παίκτες, θα τους αναγεννήσει ποδοσφαιρικά και θα πάρει το μάξιμουμ των δυνατότητων τους. Αυτό έκανε και στον Πανιώνιο άλλωστε.

Επίσης, με το που πήγε στον Πανιώνιο επέβαλλε πειθαρχία. Και το κατάφερε με εύκολο τρόπο και χωρίς να χάσει την ισορροπία. Κατάφερε να τους ενώσει και να τους κάνει μία γροθιά, μία ομάδα. Τον έζησα 1,5 χρόνο. Κανένας δεν είπε ποτέ άσχημο λόγο για τον Ουζουνίδη, γιατί ήταν δίκαιος. Καταφέρνει να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές, ζητάει να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα. Κι αυτό δημιουργεί ξεκάθαρο πλάνο. Διασφαλίζει το μηδέν και μετά ψάχνει το γκολ. Κάτι που είδαμε και στο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, που ζητούσε να είναι σταθεροί ο Κουλιμπαλί με τον Χουλτ, για να μην έχει προβλήματα.

Είδα τον Μπουμάλ να χρησιμοποιείται με το καλημέρα, επειδή ξέρει την αξία του από τον Πανιώνιο. Ένας παίκτης που είναι σημαντικός στον Πανιώνιο και θα μπορούσε να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη, είναι ο Σιώπης. Αλλά έχει κλείσει στον Ολυμπιακό. Ο άλλος που θα μπορούσε να απασχολήσει είναι ο Ρισβάνης, τον οποίο μπορεί να τον αποκτήσει με 250 χιλ. ευρώ τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός. Είναι ποδοσφαιριστής που στηρίχτηκε πάνω του ο Ουζουνίδης.

Σημαντική είναι και η παρουσία του άμεσου συνεργάτη του, που είναι πολύ καλός στην τακτική και βοηθάει στη διάρκεια του αγώνα. Επίσης δεν είναι τυχαίο που ο Γιάγκου, ο γυμναστής του, συγκαταλέγεται στους καλύτερους γυμναστές της χώρας. Στον Πανιώνιο βγήκε η περσινή χρονιά χωρίς μυϊκούς τραυματισμούς. Το σημαντικό είναι ότι με αυτόν τον γυμναστή θα διασκεδάζουν την προπόνηση, χωρίς να μένουν πίσω στη φυσική κατάσταση”.

Ευάνθης Γκόγκουλης (SportDay): Τέρμα οι γκέλες, πρωταθλητισμός του χρόνου

“Φέτος είναι δύσκολο να κάνει πρωταθλητισμό, όποιος προπονητής και να πήγαινε στον Παναθηναϊκό θα ήταν δύσκολο. Θα κριθεί την επόμενη χρονιά, που θα έχει κάνει τον προγραμματισμό και την προετοιμασία. Μπορεί να σταθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού, απλώς είναι δύσκολο για φέτος. Αλλά δεδομένα θα είναι πιο σοβαρός ο Παναθηναϊκός με τον Ουζουνίδη στη συνέχεια. Θα είναι πιο συμπαγής, σοβαρός και δεν θα κάνει εύκολα γκέλες. Ίσως να μην κερδίζει πολύ εύκολα.

Δεν ξέρω αν ο Γιάγκου θα μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Αφενός γιατί τόσον καιρό είχαν άλλον προπονητή και γυμναστή στην ομάδα, αφετέρου γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι γενικά δεν προπονούνταν σωστά κάποιοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Ο Ουζουνίδης είναι προπονητής σταθερότητας, δεν κάνει τρελά πράγματα. Δεν αλλάζει εύκολα συστήματα στη διάρκεια του αγώνα, δημιουργεί έναν σταθερό κορμό και σε αυτούς στηρίζεται. Πιστεύω αυτό θα κάνει και στον Παναθηναϊκό, θα βρει έναν σταθερό σχήμα. Έβαλε τον Μπουμάλ στο πρώτο του παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, άρα θέλει παίκτες που ξέρει και εμπιστεύεται. Ίσως ο Ρισβάνης, από το ρόστερ του Πανιωνίου, θα μπορούσε να παιξει στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν έχουν βάση όσα γράφονται, γιατί είναι και ο Ολυμπιακός που ενδιαφέρεται για τον παίκτη. Ο Ανσαριφάντ θα μπορούσε, θεωρητικά, να απασχολήσει αν δεν υπήρχε ο Μπεργκ. Ο Σιώπης, επίσης, θα είχε θέση, γιατί με τον Ουζουνίδη αναγεννήθηκε στον Πανιώνιο.

Το ζήτημα είναι πώς θα μπορέσει να διαχεριστεί τις καταστάσεις που επικρατούν στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν έχει καμιά σχέση ο Παναθηναϊκός που γνώρισε ως ποδοσφαιριστής, με τον σημερινό. Είναι ένα ζήτημα αν θα τον επηρεάσει η περιεργη λειτουργία της ομάδας και κατά πόσο μπορεί να βάλει κάποια όρια. Πιστεύω βέβαια ότι έχει την προσωπικότητα να επιβάλλει πράγματα”.

Θοδωρής Βασίλης (gazzetta.gr): Ο Ανσαριφάρντ θα έδινε περισσότερες λύσεις από τον Ιμπάρμπο

Κάθε ομάδα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες της. Άλλη δουλειά και άλλες απαιτήσεις έχει ο Εργοτέλης, άλλες ο Πανιώνιος και εντελώς άλλες ο Παναθηναϊκός. Το καλό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι ότι γνωρίζει καλά που πάει, ξέρει τι είναι ο Παναθηναϊκός (αφού τον έχει υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής), ξέρει το ρόστερ. Ο Ουζουνίδης έχει δείξει ότι είναι ένας ικανός και αποτελεσματικότατος προπονητής. Έχει σύγχρονες αντιλήψεις για το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, και καταφέρνει να παίρνει το μάξιμουμ από τον κάθε παίκτη, ενώ μπορεί να μπει και στην ψυχολογία του οπαδού.

Το αν θα πετύχει στο «τριφύλλι» είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, αλλά νομίζω ότι αυτή την στιγμή με βάση και τις συνθήκες που υπάρχουν στο «τριφύλλι» ήταν ίσως η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Με το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν το βήμα από τον Πανιώνιο και να ενισχύσουν τους «πράσινους». Πρώτα από όλα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός θεωρώ ότι είναι στους τρεις καλύτερους επιθετικούς στην Ελλάδα, ένας ποδοσφαιριστής που κάνει την διαφορά και μπορεί να παίξει και σε επιπλέον θέσεις-εκτός από αυτή του σέντερ φορ. Βλέποντας πχ. την επιθετική δυστοκία του Ιμπάρμπο νομίζω ότι ο Ανσαριφάρντ θα έδινε πολλές περισσότερες λύσεις. Επίσης, δεν υπάρχει άλλη λύση πίσω από τον Σουηδό αφού ο Ρινάλντι δεν δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει.

Επίσης και το δικό του παιδί ο Ρισβάνης θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στον Παναθηναϊκό. Αν δούμε τα σέντρα μπακ που διαθέτει αυτή την στιγμή ο Μαρίνος Ουζουνίδης, νομίζω ότι ο Ρισβάνης δεν υστερεί σε κάτι από τον Ιβανόφ, ενώ και ο Σάμπα βγάζει τραυματισμούς. Έχοντας πλέον την εμπειρία με την παρουσία του στον Πανιώνιο, αλλά και το γεγονός ότι γνωρίζει τι εστί Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στην ενδεκάδα.

Υπάρχει και ο Σιώπης που θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και θέση βασικού, αλλά από την στιγμή που έχει κλείσει στον Ολυμπιακό…

Πηγή:sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments