Πολιτισμός

H Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο Ηρώδειο

H Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο Ηρώδειο
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει, με έργα Μπαχ, Μουσόργκσκι και Ρότα, στις 21 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια μεγάλη συναυλία, με έργα Μπαχ, Μουσόργκσκι και Ρότα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ακρόπολη), στις 21 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Υπό τη μουσική διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της, Αναστάσιου Συμεωνίδη, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιάσει τη Φαντασία και φούγκα, ΒMW 542, σε σολ ελάσσονα, του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, σε μεταγραφή για ορχήστρα του Δημήτρη Μητρόπουλου, το 3ο κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, με τον τίτλο «Piccolo Mondo Antico» του Nino Rota, με σολίστ τον Χρίστο Παπαγεωργίου, και, στο δεύτερο μέρος, τις «Εικόνες από μια έκθεση» του Μοντέστ Μουσόργκσκι.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θεωρείται από τα πιο άρτια, δυναμικά και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της, το 1938, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες και ξένους σολίστ και μουσικούς διευθυντές, καθώς και με διεθνούς φήμης συνθέτες, παρουσιάζοντας έργα σημαντικών μουσικών δημιουργών, μαέστρων και ερευνητών του κλασικού ρεπερτορίου, ελληνικού και ξένου, μέσα από ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη – Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. 

Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 – εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 16:00, Σάββατο: 10:00 – 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 – 21:00). 

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments