Πολιτισμός

Κερκ Ντάγκλας: Ο θρυλικός “Σπάρτακος” έγινε 101 ετών (pic)

Κερκ Ντάγκλας: Ο θρυλικός “Σπάρτακος” έγινε 101 ετών (pic)
Ο θρυλικός Σπάρτακος, Κερκ Ντάγκλας, έγινε 101 ετών και ο εγγονός του Ντίλαν, γιος του Μάικλ Ντάγκλας και της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, έσπευσε να του ευχηθεί μέσω Instagram.

Ο Ντίλαν Ντάγκλας, δημοσίευσε στη σελίδα του στο Instagram μια φωτογραφία και μια αφιέρωση για τον αιωνόβιο παππού, Κερκ Ντάγκλας, γράφοντας, «Παππού σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά». Πέρυσι ο Ντίλαν είχε ανεβάσει ένα χιουμοριστικό βίντεο με τον παππού του να το ρίχνει στο χορό επειδή συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής.

Ο Κερκ Ντάγκλας γεννήθηκε το 1916. Είναι ο τελευταίος εν ζωή σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ και στην 60χρονη καριέρα του εμφανίσθηκε σε περισσότερες από 90 ταινίες.

Διακρίθηκε σε δραματικούς ρόλους, κυρίως σε γουέστερν και πολεμικές ταινίες. Προοδευτικών αρχών, βοήθησε αρκετούς καλλιτέχνες της μαύρης λίστας της του Χόλιγουντ, της Μακαρθικής περιόδου (δεκαετία του 1950), να επανέλθουν στην κανονικότητα και στο επάγγελμά τους. 

Ο Ισούρ Ντανιέλοβιτς, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Άμστερνταμ της πολιτείας της Νέας Υόρκης, από γονείς ιουδαϊκού θρησκεύματος και ρωσικής καταγωγής. 

Παιδί πολυμελούς φτωχής οικογένειας μεταναστών (ο πατέρας του ήταν ρακοσυλλέκτης), έκανε σαράντα διαφορετικές δουλειές μέχρις ότου αναγνωρισθεί το ταλέντο του στην υποκριτική. 

Το 1941 κατετάγη στο Ναυτικό και πολέμησε στα μέτωπα του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε ήταν που άλλαξε το όνομά του σε Κερκ Ντάγκλας, το οποίο διατήρησε μέχρι σήμερα.

Το 1946, έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «Αμαρτωλές γυναίκες» («The Strange Love of Mar¬tha Ivers) του Λούις Μάιλστοουν κι έγινε διάσημος αρκετά γρήγορα, ερμηνεύοντας τον αδίστακτο πυγμάχο στην ταινία του Μαρκ Ρόμπσον «Φλογισμένα Πάθη» («Champion», 1949), ερμηνεία που του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Συνολικά προτάθηκε 3 φορές για όσκαρ αλλά το Χρυσό αγαλματίδιο του δόθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου μόλις το 1996 για τα 50 χρόνια προσφοράς στο παγκόσμιο σινεμά.

Happy birthday 101 years and still sexy love you with all my heart Pappy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dylan Douglas (@dy1and) στις Δεκ 9, 2017, 5:36μμ PST

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments