Βασίλης Κικίλιας για Σκοπιανό: Όχι στο όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Ιανουαρίου 2018, 14:41

Ο

Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ,

Βασίλης Κικίλιας

σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο

Σκοπιανό

τόνισε πως η ΝΔ κρατά σοβαρή στάση στο θέμα και δεν θα κάνει κάτι το οποίο θα διχάσει την ελληνική κοινωνία. 

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Real Fm, δεν θέλει τον όρο Μακεδονία ή παραγώγου, του προσθέτοντας πως δεν υπάρχει αναθεώρηση της στάσης της Ν.Δ. «Ο Κ. Μητσοτάκης πρώτος είπε πως πρέπει να αφουγκραζόμαστε τη κοινωνία και τις ανησυχίες της. Δεν είναι δυνατόν να διχάζουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» είπε, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση με μυστική διπλωματία αποφασίζει εν κρυπτώ.
«Η ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και εγώ τα πιστεύω όταν είναι σε νόμιμα πλαίσια. Η θέση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου είναι πολύ δύσκολη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πάλι θα λείπει στο εξωτερικό. Όταν είναι ζορισμένος λείπει στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση είναι απέναντι στην κοινωνία και είναι και διχασμένη» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θέλει να λυθεί το θέμα. 
Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως όλοι είδαν την ψυχή του Έλληνα. «Με τα συλλαλητήρια ο κόσμος εκφράζει τον πατριωτισμό του και δεν θέλει τις λύσεις που ακούγονται για την ονομασία», είπε χαρακτηριστικά.

TAGS: