Συνεντεύξεις

Η Ζωή Παπαδοπούλου στο www.pagenews.gr: Ας δούμε τη ζωή μέσα από ένα πιο φωτεινό πρίσμα

Η Ζωή Παπαδοπούλου στο www.pagenews.gr: Ας δούμε τη ζωή μέσα από ένα πιο φωτεινό πρίσμα
Η Ζωή Παπαδοπούλου σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο www.pagenews.gr.

Η Ζωή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου κι έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική.

Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά στις δημοφιλείς μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Εκεί τη συνάντησε ο Δημήτρης Μητροπάνος και της πρότεινε να συνεργαστεί μαζί του στην Αθήνα.

Στη συνέντευξή μας αναφέρεται στο νέο της δίσκο, τη φιλία της με τη Χαρούλα Αλεξίου. Επίσης, αποκαλύπτει τα σχέδιά της και τα μυστικά της ομορφιάς της.

Ζωή στο Baraonda έκανες την παρουσίαση του νέου σου δίσκου με τίτλο “να’ ρχεται η άνοιξη”, με τις υπογραφές των Χρήστου Νικολόπουλου και της Λίνας Νικολακοπούλου. Υπάρχει κάποιο τραγούδι που αγαπάς περισσότερο κι αν “ναι” γιατί;

Το ομότιτλο είναι ίσως αυτό που αγαπώ παραπάνω από τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου.!Η Λίνα Νικολακοπούλου είναι τόσο συγκινητική, καίρια, καθάρια και απλή. Μιλάει για την αγάπη, το μοίρασμα και την μαγεία που έχει η καθημερινότητα, αλλά και την δύναμη, που μπορείς να βρεις και να αντλήσεις από την σχέση με τον εαυτό σου αλλά και την σχέση σου με την ίδια την ζωή. Ντυμένοι οι στίχοι της με την υπέροχη μουσική βαλς του σπουδαίου Χρήστου Νικολόπουλου με κέρδισε αμέσως..!

Ποιο είναι το ύφος των τραγουδιών που θα ακούσουμε και γιατί θα προέτρεπες τον κόσμο να αγοράσει το CD σου;

Γιατί αντικειμενικά πρόκειται για ένα πολύ ωραίο δίσκο, με λαϊκό χρώμα και τη συνύπαρξη δύο σπουδαίων δημιουργών του Χρήστου και της Λίνας. Πρόκειται για ολοκληρωμένο έργο για μία φωνή δηλαδή ένας δίσκος όπως γεννιόταν παλιά, με ατόφια λαϊκά τραγούδια, αλλά στο σήμερα με πολύ ωραίες μουσικές και υπέροχους στίχους. Ένας δίσκος που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος αβίαστα.

Σε συνέχεια της ως άνω ερώτησής μου πώς προέκυψε ο τίτλος του δίσκου; Μήπως η άνοιξη είναι η αγαπημένη σου εποχή;

Ο τίτλος αυτός νιώθω, ότι λειτουργεί ως προτροπή, να δούμε τη ζωή μέσα από ένα πιο φωτεινό πρίσμα, με θάρρος και ελπίδα, γιατί μπορεί η πρύμνη να βλέπει τα απόνερα, η πλώρη όμως θα λέει πάντα πάμε!

Έχεις ένα πολύ βαρύ βιογραφικό με συνεργασίες που άλλοι συνάδελφοί σου ίσως και να την ονειρεύονται όλη τους τη ζωή. Πιστεύεις πως αν έχεις άστρο πετυχαίνεις;

Πιστεύω ότι το άστρο σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά, πάθος, μελέτη, συνέπεια, αγάπη, υπομονή και επιμονή, μπορεί να έχει αποτέλεσμα και διάρκεια.!

Ορόσημο στην καριέρα σου ήταν η φιλία με τη Χάρις Αλεξίου που ήταν παραγωγός σου. Τραγουδώντας μαζί της για πρώτη φορά, ως ντουέτο, πώς ένιωσες;

Ένιωσα δέος, χαρά, φόβο, αγωνία αλλά είχα και πάντα στο μυαλό μου, την αίσθηση ευθύνης που μου έδινε η εμπιστοσύνη που μού έδειξε, κάνοντας την παραγωγή του πρώτου μου δίσκου, τραγουδώντας μαζί μου ένα ντουέτο.

Τι ήταν αυτό που αγαπάς στη Χαρούλα και συνέβαλε στο να εξελιχτεί η γνωριμία σας σε δυνατή φιλία;

Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μέσα στα χρόνια με την Χαρούλα Αλεξίου, είναι αληθινή, ουσιαστική και βεβαίως δεν μπορεί να μην έχει πάρει άλλη μορφή μια που η ζωή προχωράει, και η φύση της δουλειάς αυτής δε βοηθάει ιδιαιτέρως σε μια πιο στενή σχέση. Την αγαπώ και τη θαυμάζω γι’ όλο αυτό που είναι ως άνθρωπος, δοτική, ζεστή, αληθινή, καλλιτέχνης σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής της.

Θυμάσαι κάποια φράση ή συμβουλή που να σου είπε ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος στο ξεκίνημα της καριέρας σου που να την κρατάς μέσα σου ως φυλακτό;

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, ήταν τόσο αυθεντικός, τόσο ντόμπρος, τόσο μεγάλος καλλιτέχνης, που δε μιλούσε με λόγια αλλά με πράξεις. Η στάση ζωής του ήταν και είναι παράδειγμα προς μίμηση και μάθημα για την δική μου πορεία.

Ποια είναι τα πλάνα σου για τον καλοκαίρι; Υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο;

Την επόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου κλείνει ο κύκλος των χειμερινών μου εμφανίσεων, μ’ ένα εορταστικό live, στην ιστορική μπουάτ Απανεμιά και ανοίγει ο κύκλος των καλοκαιρινών μου συναυλιών, των προσωπικών μου συναυλιών με τους υπέροχους μουσικούς μου, σ’ όλη την Ελλάδα, από τα μισά του Ιουνίου και μετά. Επίσης, τον Οκτώβρη θα περιοδεύσω στην Αμερική με τον αγαπημένο φίλο και σπουδαίο τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.

Ποια είναι η παρακαταθήκη που θα ήθελες να αφήσεις στο διάβα της επαγγελματικής σου καριέρας;

Δεν έχω την ανάγκη παρακαταθήκης, απλά θα ήθελα ο κόσμος όταν επιλέγει να παρακολουθήσει τις παραστάσεις μου και να αγοράσει τους δίσκους μου, να νιώθει την αλήθεια μου, την αγάπη μου για το τραγούδι, να καταλαβαίνει ότι δεν αφήνω τίποτα σε εμένα, αλλά ότι όλο αυτό που νιώθω τραγουδώντας, το μοιράζομαι μαζί τους.

Ποια είναι τα μυστικά της ομορφιάς σου και των στιλιστικών σου επιλογών;

Αγαπώ πολύ την καθαριότητα, τις όμορφες μυρωδιές, τα απλά και σικάτα ρούχα, τις καθαρές γραμμές. Προσπαθώ να θρέφομαι σωστά, να γυμνάζομαι είτε περπατώντας, είτε τρέχοντας, και γενικώς να κρατάω το μυαλό μου και το σώμα μου σε μία εγρήγορση.

Μια σχέση ξεκινά όταν ο έρωτας είναι μεγάλος και το πάθος δυνατό. Τι βρίσκεις γοητευτικό στο Θοδωρή Πλεμμένο κι εκείνος σε σένα;

Ο Θοδωρής είναι ο καλύτερος μου φίλος, περνάμε υπέροχα, είναι σα να γνωριζόμαστε χρόνια, είμαστε απόλυτα ο εαυτός μας, ζούμε αρμονικά, με στιγμές γεμάτες γέλιο και μοίρασμα…

Με ποια ευχή θα ήθελες να κλείσουμε τη συνέντευξή μας;

Εύχομαι ολόψυχα σ’ όλον τον κόσμο να είναι υγιής ψυχικά και σωματικά, να ακούει μουσική γιατί μπορεί να απαλύνει τον πόνο και να φωτίσει τις στιγμές του, όσο μπορεί να αγαπάει τον εαυτό του για να μπορεί να αγαπάει και το διπλανό του.

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments