Οικονομία

Capital Controls: Ανάληψη μέχρι και 2.000 ευρώ το μήνα

Capital Controls: Ανάληψη μέχρι και 2.000 ευρώ το μήνα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και μετά την εκταμίευση της δόσης αναμένεται να έρθει η "χαλάρωση" των capital controls που θα δώσει ανάσα στους πολίτες.

Μετά την εκταμίευση της δόσης μέσα στον Ιούλιο έρχονται οι αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί ήδη στα capital controls και σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις”, αυτό θα γίνει μέσα στο πρώτο 15μερο του Ιουλίου.

Οι αλλαγές θα έρθουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα υπάρξει αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από 120 ως και 320 ευρώ.

Από τα 1.680 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα το μηνιαίο όριο αναλήψεων θα αυξηθεί δηλαδή στα 1.800 με 2.000 ευρώ τον μήνα.

Το σενάριο των 1.800 ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το όριο να ανέβει στα 2.000 ευρώ. 

Σε κάθε περίπτωση βέβαιο θεωρείται ότι οι καταθέτες θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν το ποσό που δικαιούνται κάθε μήνα με μία και μόνο ανάληψη, χωρίς βέβαια να είναι αυτό δεσμευτικό.

Σημαντικό, σύμφωνα με την πρόταση των τραπεζών θα είναι και το γεγονός ότι θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων λογαριασμών ή η προσθήκη συνδικαιούχων στους λογαριασμούς, ακόμη και η δημιουργία νέου κωδικού πελάτη.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.