Πολιτική

Παρατραβάει το σχοινί ο Παππάς: Δεν τελειώσαμε με τα ΜΜΕ

Παρατραβάει το σχοινί ο Παππάς: Δεν τελειώσαμε με τα ΜΜΕ
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα για τα κανάλια, ο υπουργός καταγγέλlει ότι στήνονται δελτία ειδήσεων για να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς, καλύπτει πλήρως τον Καλογρίτσα για το σάλο με τα βοσκοτόπια και τονίζει πως πρώτα θα δοθούν οι πρώτες δόσεις από τους νικητές του διαγωνισμού και μετά οι ίδιοι θα λάβουν τις άδειες.

Τραβάει κι άλλο το σχοινί στην κόντρα με τα ΜΜΕ ο υπουργός Επικρατείας, παρά τις ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές “γκρίνιες” για τουw χειρισμούς του στο επίμαχο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να χάνει πολλούς πόντους από την υπόθεση Καλογρίτσα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα για τα κανάλια, καταγγέλlει ότι στήνονται δελτία ειδήσεων για να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς, καλύπτει πλήρως τον Καλογρίτσα για το σάλο με τα βοσκοτόπια και τονίζει πως πρώτα θα δοθούν οι πρώτες δόσεις από τους νικητές του διαγωνισμού και μετά οι ίδιοι θα λάβουν τις άδειες.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς με σημερινό του άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών επισημαινει ότι «οι μεταρρυθμίσεις μας στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης δεν σταματούν με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο ίδιος προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση στην DIGEA να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών και να αυστηροποιεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων, σε περίπτωση παράβασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χορηγηθεί εξάμηνη προθεσμία για τη συμμόρφωση προς την υποχρέωση μετάδοσης και διανομής προγραμμάτων των αδειοδοτημένων σταθμών εθνικής εμβέλειας σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (High Definition).

Απαντώντας στον κ. Φωτήλα, ο υπουργός υποστήριξε:

-Δεν υπάρχει διαγωνισμός δημοσίου που να έχει υποστεί τέτοια βάσανο ελέγχων. Εισπράξαμε 246 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά δεν είναι αέρας. Αυτοί που δανείζονταν με αέρα αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό και το ότι δανείζονταν με αέρα το ομολόγησαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. 

-Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το ΣτΕ. Θα πω τι έχει γίνει. Το ΣτΕ, με αλλεπάλληλες αποφάσεις, κατέδειξε ότι πρέπει να υπάρξουν άδειες. Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρεται ρητά ότι υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εμείς θα τηρήσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους.

-Οι τέσσερις υποψήφιοι είναι οριστικοί υπερθεματιστές, δεν έχουν άδειες. Πρέπει να ασχοληθεί η επιτροπή ενστάσεων και να καταβληθεί το τίμημα τη Δευτέρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

-Για τα βοσκοτόπια για τα οποία γίνεται τόσος θόρυβος υπάρχει δημοσίευμα της Καθημερινής το 2013, που λέει ότι μπορεί να γίνει επένδυση 1,5 δισ. ευρώ και χαρακτηριζόταν ένα από τα success stories της κυβέρνησης Σαμαρά. (Επί του θέματος ο κος Μηταράκης διευκρίνισε ότι ο ίδιος ουδέποτε είχε κάνει σχόλια για τη συγκεκριμένη επένδυση και ότι δεν μπήκε ποτέ σε συζήτηση στην Επιτροπή).

-Ντροπή να στήνονται δελτία ειδήσεων για να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς. Οσοι θέλουν κόντρα να τα βάλουν με εμάς, με την πολιτική ηγεσία.

-Μας λένε ότι κάναμε διαγωνισμό-παρωδία. Δεν ήταν διαγωνισμός-παρωδία αυτός για τον ψηφιακό πάροχο που υπήρξε ένας υποψήφιος;

-Για την Τράπεζα Αττικής ΑΤΤ 0,00% αυτά που «βγάζουν μάτι» μαθαίνω είναι τα δάνεια προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

-Αθλιο γεγονός και επιλογή των καναλαρχών να στείλουν μεταμφιεσμένους ανθρώπους να με παρακολουθούν στις ΗΠΑ.

-Ο κος Βαρδινογιάννης πρόσφερε 13 εκατ. ευρώ. Γιατί να πάρει άδεια; Ο κος Κοντομηνάς δεν πέρασε σε καμία τελική φάση. Γιατί να γίνει υπερθεματιστής; αναρωτήθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments