Αθλητισμός

Σαν σήμερα: Έξι χρόνια από την… άλωση της Μαδρίτης από τον Άρη! (pics, vid)

Σαν σήμερα: Έξι χρόνια από την… άλωση της Μαδρίτης από τον Άρη! (pics, vid)
Ακριβώς έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας σε ισπανικό έδαφος. Ο Άρης την 1η Δεκεμβρίου του 2010 έφυγε νικητής από Βιθέντε Καλντερόν με 2-3 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

​Την 1η Δεκεμβρίου του 2010 η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδεχόταν τον Άρη στο Βιθέντε Καλντερόν για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Από το παιχνίδι αυτό κρινόταν κατά μεγάλο βαθμό η πρόκριση στην επόμενη φάση και οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό!

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά, με τον Κόκε να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό έπειτα από καραμπόλα στην εστία του Ντε Χέα.

Οι γηπεδούχοι ξύπνησαν και σε διάστημα πέντε λεπτών έκαναν την ανατροπή, με τον Φορλάν στο 11′ να ισοφαρίζει και τον Αγουέρο να κάνει το 2-1 στο 16′, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Οι Θεσσαλονικείς, όμως, έκαναν την ανατροπή της ανατροπής στο δεύτερο ημίχρονο! Στο 51′ ο Κόκε σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα του πέναλτι και στο 81ο λεπτό ο Λαζαρίδης ολοκλήρωσε τον θρίαμβο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Οι Μαδριλένοι στο ενδιάμεσο είχαν φθάσει μία ανάσα από το 3-1, καθώς με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έπειτα από σέντρα του Ουιφαλούσι και ασταθή απομάκρυνση του Βανγκέλι, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στην αγκαλιά του Σηφάκη.

Αυτή είναι η μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας σε ισπανικό έδαφος μέχρι και σήμερα.

Ακόμα μεγαλύτερη αξία είχε η τεράστια επιτυχία του Άρη καθώς η Ατλέτικο την προηγούμενη σεζόν (2009-10) ήταν η ομάδα που κατέκτησε το Europa League!

Στην τελευταία αγωνιστική ο Άρης νίκησε και τη Ρόζενμποργκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0, ενώ η Ατλέτικο έμεινε στο 1-1 με τη Λεβερκούζεν και αποκλείστηκε.

Στη φάση των «32» οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν τη Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία έφερε «λευκή» ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη και ηττήθηκε με 3-0 στο «Έτιχαντ».

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86′ Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86′ Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73′ Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72′ Καζναφέρης), Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83′ Ρουίς)

sdna.gr

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments