Διεθνή

Συνέβη στον Καναδά: Δικαστής είπε σε θύμα βιασμού “πως θα μπορούσε να είχε κλείσει τα γόνατά της”

Συνέβη στον Καναδά: Δικαστής είπε σε θύμα βιασμού “πως θα μπορούσε να είχε κλείσει τα γόνατά της”
Σάλος στον Κανάδα. Ζητείται η απομάκρυνσή του από το Σώμα, παρενέβη η υπουργός Δικαιοσύνης.

Απίστευτη σεξιστική στάση δικαστή στον Καναδά απέναντι σε θύμα βιασμού έχει ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της υπουργού Δικαιοσύνης και το αίτημα της δικαστικής επιτροπής για την απομάκρυνσή του από το Σώμα. 

Ο Robert Camp κατά τη διάρκεια δίκης φέρεται να είπε στο θύμα βιασμού ότι «θα μπορούσε να κρατήσει τα γόνατά της κλειστά» για να αποφύγει την εναντίον της σεξουαλική επίθεση, ενώ μεταξύ των άλλων σχολίων που έκανε, δήλωσε πως «το σεξ και ο πόνος πολλές φορές πάνε μαζί».

Το θύμα, αποκαλύπτοντας ότι βιάστηκε στον νιπτήρα του μπάνιου, άκουσε τον δικαστή να της λέει« ευθαρσώς» πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προληφθεί απλώς«αν βύθιζε τα οπίσθια της στην λεκάνη».

Η συμπεριφορά αυτή του δικαστή, όπως είναι φυσικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και θεωρήθηκε τόσο από τα θύματα όσο και από τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι συνιστά σεξουαλική προσβολή.

«Με έκανε να μισώ τον εαυτό μου», ήταν η αντίδραση του θύματος, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως αρκετές φορές σκέφτηκε να βάλει τέλος στην ζωή της, συνέπεια της αντιμετώπισης που είχε από τον δικαστή Camp.

Το θέμα μάλιστα πήρε ευρείες διαστάσεις με την ίδια την υπουργό Δικαιοσύνης του Καναδά να παρεμβαίνει και να καταγγέλλει το περιστατικό στο Εθνικό Συμβούλιο Δικαστών.

Ενώ αρχικά ο δικαστής Camp αθωώθηκε των κατηγοριών εν συνεχεία η απόφαση αυτή ακυρώθηκε και αναμένεται νέα απόφαση τον Ιανουάριο, με το δικαστικό συμβούλιο ωστόσο να είναι καταπέλτης ζητώντας την απομάκρυνσή του από το σώμα.

Συγκεκριμένα το συμβούλιο αναφέρει: «Καταλήξαμε ότι η συμπεριφορά του δικαστή ήταν προδήλως και βαθιά προκλητική για την έννοια της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και αμεροληψίας της δικαιοσύνης, υπονομεύοντας το ρόλο του δικαστή, και καθιστώντας τον ανίκανο να εκτελέσει τα καθήκοντά του, στα μάτια του κόσμου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments