Αθλητισμός

Ζητείται ποδοσφαιρική λογική

Ζητείται ποδοσφαιρική λογική
Ήταν ένα ντέρμπι από αυτά που κουράστηκε περισσότερο αυτός που το παρακολούθησε, παρά αυτός που έπαιξε. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας...

​Δεν περίμενα είναι η αλήθεια πολλά περισσότερα από δύο ομάδες που δομήθηκαν με λάθος τρόπο και δεν κατάφεραν τα στελέχη τους ποτέ να βρουν σταθερές. Και που πρέπει να ζήσουν πλέον με την πίεση του απαιτητικού κοινού τους.

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός επί 90 λεπτά έπαιζαν άμυνα. Η ομάδα του Ίβιτς για να γλιτώσει κάποια επίσκεψη στο αεροδρόμιο και αυτή του Ουζουνίδη στο ντεμπούτο του για να μη γίνει καμία μπούκα πάλι σε καμιά προπόνηση. Γιατί έφτασαν εδώ; Μα φυσικά γιατί δεν έχουν σωστή ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Δεν έχουν ποδοσφαιρικές δομές, δεν έχουν ταυτότητα. Η τεχνογνωσία είναι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να έχεις.

Ο ΠΑΟΚ έχασε λόγω της κακιάς στιγμής του Μπρκιτς. Δεν είναι κάτι που δεν το συνηθίζει ο Σέρβος. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν τον κράτησαν στην Ιταλία. Δε νομίζω πως οι γείτονες είναι ηλίθιοι, ειδικά σε ποδοσφαιρικά θέματα. Ούτε με τον Ατρόμητο ήταν καλός, ούτε με τη Φιορεντίνα χρειάστηκε να κάνει κάποια μεγάλη απόκρουση. Απλά σήμερα φάνηκε το γιατί δεν είναι ακόμη στο Καμπιονάτο.

Κατά τ άλλα, δύο φοβικές ομάδες έδωσαν μία άγαρμπη μάχη για το ποια θα κερδίσει και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Έβλεπες από την αρχή τα ελάχιστα ρίσκα που έπαιρναν και οι δύο. Το πόσο προσεκτικά έβγαιναν στην επίθεση, με λίγους συνήθως παίκτες.

Κακή η ψυχολογία μετά τα όσα έγιναν πριν το παιχνίδι και για τους 22 παίκτες. Η ψυχολογία όμως έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο όταν δεν πιστεύουν στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αν πιστεύεις σε αυτό που παίζεις, νικάς όλα τα ψυχολογικά σου. Ξεπερνάς πιο εύκολα τις κρίσεις.

Για τη δική μου ομάδα, το θέμα είναι καθαρά ποδοσφαιρικό. Δεν είναι τόσο ψυχολογικό. Έκλεισε ο αντίπαλος τα άκρα, δεν είχαν ποιότητα και γρήγορες αποφάσεις στον άξονα, ξέμεινα με 1,5 φάση. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καμία, αλλά ήταν αυτός που πήρε το δωράκι. Κέρδισε και βλέπει το μέλλον ευοίωνο. Κακώς βέβαια γιατί δεν έχεις τις βάσεις.

Αυτό που έχω ανάγκη να δω στον ΠΑΟΚ, είναι ποδοσφαιρική λογική. Δεν αντέχω την κατινιά, δεν αντέχω άλλο τη μάχη για τα πρόσωπα. Την προηγούμενη εβδομάδα αποθεώθηκε ο Ίβιτς και πανηγύρισαν που διώχνει Τζαβέλλα. Σήμερα κράζουν Ίβιτς και ο Σέρβος δέχεται επίθεση για τις πρακτικές του. Λάθος. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να βρει τα ποδοσφαιρικά του πατήματα, την ανάδειξη της ποδοσφαιρικής του ταυτότητας, τώρα που έχει χρήμα. Ο χρόνος που περνάει δεν γυρίζει πίσω.

Φοβάμαι πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η εμπειρία για να διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ την κρίση. Και την Πέμπτη έρχεται ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που δεν θα συγχωρεί λάθη σαν το σημερινό.

Τέλος, είναι ηλίθια η κουβέντα μεταξύ Ελλήνων και ξένων παικτών. Σήμερα η ομάδα δεν τράβηξε όπως και στο Κάραμπαχ με δέκα ξένους. Κέρδισε όμως στη Φλωρεντία με τις ίδιες επιλογές. Αφήστε τα πρόσωπα στην άκρη, δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ την ποδοσφαιρική λογική που θα δημιουργήσει τις βάσεις για κάτι μεγάλο.

Και αν δεν γεμίσει ο οργανισμός του ποδοσφαιρανθρώπους που έχουν εμπειρία και παραστάσεις, δεν θα το κάνει ποτέ.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments