Πολιτική

Ανοίγει κι άλλο τη “βεντάλια” των διεθνών επαφών ο Κυριάκος-Κρούσεις σε Φιγιόν και Μέρκελ

Ανοίγει κι άλλο τη “βεντάλια” των διεθνών επαφών ο Κυριάκος-Κρούσεις σε Φιγιόν και Μέρκελ
Εντείνει την επικοινωνία του με κορυφαίους, Ευρωπαίους αρχηγούς ο Μητσοτάκης, προετοιμάζοντας το έδαφος, σε περίπτωση εκλογών. Διαβάστε στο www.pagenews.gr το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Γερμανό ΥΠΕΞ.

Διαύλους με τους βασικούς “παίκτες“ στην Ενωμένη Ευρώπη, ανοίγει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα στην Ελλάδα και θέλοντας από τώρα να οικοδομήσει τις συμμαχίες, που θα του φανούν εξαιρετικά χρήσιμες, εφόσον ο ίδιος κερδίσει την αναμέτρηση. 

Στο πλάνο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκονται προφανώς η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ σε επίπεδο προσώπων αισθάνεται κοντά στον κεντροδεξιό υποψήφιο κ. Φρ. Φιγιόν, αλλά και στην – επίσης κεντροδεξιά – κυρία Μερκελ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν από τους πρώτους, που συνεχάρησαν τον κ. Φιγιόν μετά την εσωκομματική του νίκη για το χρίσμα της κεντροδεξιάς στην Γαλλία, ενώ με την Γερμανίδα καγκελάριο έχει συναντηθεί τρεις φορές, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να κάνει μια εφ’όλης της ύλης συζήτηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών κ. κ. Frank – Walter Steinmeier. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα εθνικά μας θέματα και γενικότερα οι εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά – σύμφωνα με πληροφορίες – ετέθησαν και ζητήματα που αφορούν την κρίση στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κωδικοποιημένα τις θέσεις του για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, απόψεις που πιθανότατα ο επικεφαλής της Γερμανικής διπλωματίας θα μεταφέρει στην καγκελαρία.

Όπως ανέφεραν , μιλώντας στο www.pagenews.gr, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης “παίζει με ανοιχτά χαρτιά” και θέλει από τώρα να γνωρίζουν οι πάντες στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό , τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει ως πρωθυπουργός. Για τον λόγο αυτό σε όλες τις επαφές που έχει με ξένους αξιωματούχους , αναφέρεται στα ζητήματα της οικονομίας και ιεραρχεί τις δίκες του προτεραιότητες.

Στην συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τον αναθεωρητισμό, που εκφράζεται – επανειλημμένα και σε ανώτατο επίπεδο, το τελευταίο διάστημα, από την Άγκυρα – γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τις αληθινές προθέσεις της Τουρκίας και πλήττει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αμέσως μετά της συνάντηση έκανε λόγο για “δηλώσεις που προσθέτουν ένταση σε μία εποχή που απαιτείται ψυχραιμία και σωφροσύνη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων στην περιοχή μας”. Επίσης είπε πως ενημέρωσε τον κ, Steinmeier και για την σταθερή υποστήριξή της ΝΔ στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα τώρα που εντατικοποιούνται οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας”.

Τέλος, οι δυο άνδρες εξέφρασαν από κοινού την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία “δεν θα πρέπει να είναι αφετηρία πρόσθετης αβεβαιότητας στην Ευρώπη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments