Ελλάδα

Ηράκλειο: Σε τροχιά υλοποίησης το “Καπετανάκειο” σχολικό συγκρότημα

Ηράκλειο: Σε τροχιά υλοποίησης το “Καπετανάκειο” σχολικό συγκρότημα
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από σήμερα ένα σημαντικό έργο της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο, που αφορά στο «Καπετανάκειο» σχολικό συγκρότημα, για το οποίο είχαν γίνει δεκάδες διαμαρτυρίες από μαθητές και γονείς τα τελευταία χρόνια οκτώ χρόνια.

Ειδικότερα, παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, τα έγγραφα έγκρισης για τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του «Καπετανάκειου Εκπαιδευτηρίου», μία διαδικασία που είχε καθυστερήσει από το καλοκαίρι λόγω της αλλαγής του νόμου και είχε αίσιο τέλος «μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη προς τα αρμόδια υπουργεία και τη συνεργασία με τον δήμο Ηρακλείου», σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους στην Περιφέρεια, ο κ. Αρναουτάκης και ο κ. Λαμπρινός ανέφεραν ότι το «Καπετανάκειο» είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ μετά την αλλαγή του νόμου για τις δημοπρατήσεις, ένα έργο που εκτιμάται να έχει δημοπρατηθεί και να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Στη συνάντηση, όπου υπογράφηκε η σχετική έγκριση από τον περιφερειάρχη, ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, Παιδείας, Γιώργος Βλαχάκης, ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Ηρακλείου, Μανόλης Μηλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, Αναστάσιος Τσατσάκης και εκπρόσωπος των μαθητών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments