Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ιορδανία: Απαγχονίστηκαν 15 τρομοκράτες και εγκληματίες
Ιορδανία: Απαγχονίστηκαν 15 τρομοκράτες και εγκληματίες | Pagenews.gr
Pagenews Team

Δεκαπέντε Ιορδανοί, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για τρομοκρατία και άλλα εγκλήματα απαγχονίστηκαν τα ξημερώματα στην Ιορδανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Μαχμούντ Αλ Μομανί, ο οποίος είναι επίσης και υπουργός Πληροφοριών, δήλωσε ότι οι κατάδικοι εκτελέστηκαν στη φυλακή της Σουάγκα, που βρίσκεται νότια του Αμάν.

Δέκα από τους εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για «συμμετοχή σε τρομοκρατικό πυρήνα» που βρίσκεται πίσω από αρκετές επιθέσεις. Ανάμεσά τους είναι οι επιθέσεις «κατά του γραφείου γενικών πληροφοριών της Ιορδανίας, κατά μελών των δυνάμεων ασφαλείας και κατά της πρεσβείας στη Βαγδάτη το 2003», προσέθεσε ο κ. Αλ Μομανί.
Οι υπόλοιποι πέντε είχαν καταδικαστεί «για φρικιαστικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού», υποστήριξε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. H τελευταία μαζική εκτέλεση στην Ιορδανία, είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2014 όταν είχαν απαγχονιστεί 11 άτομα.

Η χώρα συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ. Το βασίλειο επλήγη από τέσσερις αιματηρές επιθέσεις μέσα στο 2016. Εκτιμάται ότι χιλιάδες Ιορδανοί είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα.

Ετικέτες: 


2017