Διεθνή

Απειλεί με σκληρά αντίποινα η Άγκυρα την Ολλανδία

Απειλεί με σκληρά αντίποινα η Άγκυρα την Ολλανδία
Μαίνεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας μετά τα τελευταία γεγονότα. "Θα απαντήσουμε αναλόγως", λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η Άγκυρα προειδοποίησε με σκληρά αντίποινα, έπειτα από την απόφαση της Ολλανδίας να απαγορεύσει την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ, αλλά και το γεγονός ότι δεν επετράπη στην υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων να μπει στο τουρκικό προξενείο στην ίδια πόλη.

«Εχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς τρόπους. Θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντρίμ.

Θυμίζουμε ότι μετά την απαγόρευση της προσγείωσης της πτήσης του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Ρότερνταμ, μια ακόμα Τουρκάλα πολιτικός, η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, εμποδίστηκε από την αστυνομία της πόλης να εισέλθει στο προξενείο της χώρας της, όπου έφτασε σήμερα οδικώς από τη Γερμανία.

Ακολούθησε πολύ μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, με πολλούς Τούρκους διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους του Ρότερνταμ για να διαμαρτυρηθούν και να υπάρχει ένταση με την αστυνομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments