Πολιτική

Γεννηματά: Καλώ τους νέους να κάνουν την 5η Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη

Γεννηματά: Καλώ τους νέους να κάνουν την 5η Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη
Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει ένα νέο ξεκίνημα, τόνισε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά και έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός νέου ρεύματος πλειοψηφίας σε εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ και τα πρώτα του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Παραλάβαμε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, δεν θα παραδώσουμε μουσείο, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 43 χρόνια από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. "Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη κεντροαριστερά, δεν πιστεύουμε στον άμορφο μεσαίο χώρο", προσέθεσε, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντριβεί και να ηττηθεί μαζί της ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας μέχρι το τέλος.

Τα δεκανίκια για τη δεξιπά ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά. Η συγκυρία επιβάλλει την εθνική συνεννόηση, κατέληξε.

Η κυρία Γεννηματά κάλεσε τους πολίτες σε δημοψήφισμα συμμετοχής για το μέλλον της παράταξης και τους νέους να κάνουν την 5η του Νοέμβρη τη δική τους 3η του Σεπτέμβρη.

Στο Ζάππειο Μέγαρο έδωσαν το παρών οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, αλλά και οι κύριοι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανόλης Οθωνας, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Νίκος Μπίστης, Κατερίνα Μπατζελή, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, εκπρόσωποι των Κινήσεων για τη Σοσιαλημοκρατία και την ΕΔΕΜ, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κώστας Μπαργιώτας, ο Απόστολος Κακλαμάνης. Απών από την εκδήλωση, καθώς βρίσκεται εκτός Αθηνών είναι ο Κώστας Σημίτης, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προτίμησε να τοποθετηθεί για την 3η Σεπτέμβρη μέσω της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει νωρίτερα το Ποτάμι.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης δήλωσε για την 43η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ:

"Σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που συνέβαλε στην εγκαθίδρυση της μακροβιότερης δημοκρατίας στη χώρα μας, καθώς και στην ουσιαστική άμβλυνση των ανισοτήτων και των πολιτικών και κοινωνικών αποκλεισμών".

Παράλληλα, ο κ.Καμίνης σχολίασε δηκτικά το άρθρο του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας: "Όταν κάποιος προσπαθεί να φέρει την ιστορία στα δικά του μέτρα, συνήθως το αποτέλεσμα είναι τραγικό".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments