Διεθνή

Florida: Eκκενώνονται περιοχές λόγω του τυφώνα Ίρμα – Στους δρόμους 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι (pics & vid)

Florida: Eκκενώνονται περιοχές λόγω του τυφώνα Ίρμα – Στους δρόμους 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι (pics & vid)
Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην Ιστορίας των ΗΠΑ είναι γεγονός, καθώς πάνω από το 25% του πληθυσμού έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν φθάσει εκεί ο τυφώνας Ιρμα . Η αγωνιώδη έκκληση του κυβερνήτη της Florida.

Πάνω από 5,6 εκατ. άνθρωποί καλούνται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους λόγω του τυφώνα Ίρμα στην Florida.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής που δεν έχουν ήδη φύγει, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό και προειδοποίησε όσους δεν το πράξουν ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη καταιγίδα με δική τους ευθύνη. 

«Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα… Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Πρέπει να φύγετε τώρα», επισειμένει ο Σκοτ, ενώ σε ακόμη πιο δραματικό τόνο είπε: «Θυμηθείτε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τα σπίτια σας, δεν μπορούμε να κάνουμε όμως το ίδιο και με τις ανθρώπινες ζωές».

Ο Ρικ Σκοτ εξήγησε ακόμη ότι η μεγαλύτερη ανησυχία σε σχέση με τον φονικό τυφώνα είναι οι καταιγίδες που θα πλήξουν την περιοχή και θα συνοδεύονται με ισχυρούς ανέμους. 

Εκπρόσωποι των αρχών της Φλόριντα πηγαίνουν πόρτα πόρτα και ενημερώνουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους άμεσα. 

Μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν προς το βορρά είναι μπλοκαρισμένοι καθώς καταγράφονται ουρές χιλιομέτρων από κατοίκους που εγκαταλείπουν την περιοχή, ενώ τόσο το Μαϊάμι όσο και άλλες περιοχές της Φλόριντα έχουν μετατραπεί σε «πόλεις-φαντάσματα».

Ο τυφώνας Ίρμα απειλεί να καταστρέψει 8,5 εκατ. κτήρια στην Φλόριντα, την ώρα που το Μαϊάμι θυμίζει πόλη – φάντασμα, καθώς περισσότεροι από έξι εκατομμύρια κάτοικοι έχουν δεχθεί εντολή να εκκενώσουν την περιοχή και εγκαταλείπουν την μεγαλούπολη με κάθε μέσο. 

Βάσει μελέτης της εταιρείας CoreLogic, υπολογίζεται πως «8.456.455 κατοικίες και καταστήματα αντιμετωπίζουν "εξαιρετικό", "πολύ υψηλό" ή "υψηλό" κίνδυνο από τους ανέμους του τυφώνα Ίρμα». Την ίδια ώρα, υπολογίζεται πως επιπλέον 3.494.735 κτήρια αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποστούν ζημιές από τον τυφώνα. Η μελέτη μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Fox News, δεν εξετάζει ενδεχόμενες ζημιές από πλημμύρες, παρά μόνο από τους ανέμους.

Μετά τη Φλόριντα, αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Τζόρτζια, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αλλά και η Βιρτζίνια, η οποία έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προληπτικά, μπορεί να αντιμετωπίσει πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και ορμητική βροχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments