Lifestyle

Ζωή με νόημα: Όσα αξίζει να κρατήσεις για εσένα

Ζωή με νόημα: Όσα αξίζει να κρατήσεις για εσένα
Αρχίζω να φτιάχνω μια λίστα στο μυαλό μου με όσα αξίζουν να κρατήσω για να έχω μία ζωή με νόημα. Είναι πολλά, τελικά. Παλεύω να τα βάλω σε μια σειρά. Να τα χωρέσω μέσα στις λέξεις.

Ζωή με νόημα και όσα αξίζει να κρατήσεις για εσένα. 

Πρώτα απ’ όλα τα χαμόγελα. Τα δικά σου και όσα χάρισες. Τα ταυτόχρονα, τα πλατιά, αυτά που χαμογελάνε και τα μάτια μαζί με τα χείλη.

Τις αγκαλιές. Τις αυθόρμητες, τις δυνατές, τις ειλικρινείς, αυτές που σε κλείνουν μέσα τους σαν θησαυρό.

Τα δάκρυα. Της χαράς, της συγκίνησης, της πληρότητας. Εκείνες τις στιγμές που το συναίσθημα σε πλημμύρισε κι εμφανίστηκε στα μάτια, μην έχοντας πού αλλού να κρυφτεί.

Τις φιλίες. Αυτές που σε κράτησαν όρθιο, αυτές που διατήρησαν ζωντανή την πίστη σου στους ανθρώπους, αυτές που γαληνεύουν την ψυχή σου με τη σταθερότητα και την αντοχή τους στον χρόνο.

Τις μουσικές. Αυτές που σου έκαναν συντροφιά, αυτές που μοιράστηκες, αυτές που έντυσαν τους πόνους και τις χαρές σου με νότες και στίχους. Κάτι τραγούδια που σε ταξιδεύουν. Κάτι συναυλίες μοναδικές.

Τα βιβλία. Αυτά που αγάπησες, αυτά που σε μάγεψαν, αυτά που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο και τους ανθρώπους. Αυτά που σε βύθισαν στις σελίδες σου και σ’ έκαναν να χάσεις την επαφή με τον χώρο και τον χρόνο. Αυτά που σε διαμόρφωσαν.

Τα ταξίδια. Που άνοιξαν τα μάτια και το πνεύμα σου. Που σ’ έβγαλαν απ’ τον μικρόκοσμό σου και σ’ έκαναν να δεις τον κόσμο λίγο διαφορετικά. Που σ’ έκαναν να δεις κι εσένα διαφορετικά.

Τους έρωτες. Που σε ωρίμασαν, που σε τσάκισαν, που σε ανέστησαν, που σε έφτασαν στα όριά σου κι ακόμα παραπέρα.

Τις αγάπες. Που σε μεταμόρφωσαν. Που σου έδωσαν νόημα και σκοπό. Τις λέξεις. Που είπες, που άκουσες, που έγραψες, που διάβασες. Που πίστεψες ή αμφισβήτησες. Που έκανες όπλα ή ασπίδες. 

Τις δημιουργίες σου. Καθετί μικρό ή μεγάλο που πήρε μορφή στα χέρια σου. Καθετί που έπλασες, έφτιαξες, έκοψες, έραψες, κόλλησες ή ζωγράφισες. Καθετί που περιέχει ένα κομμάτι από σένα.

Την ομορφιά. Σε κάθε της μορφή, όπου κι αν τη συνάντησες, όσο καλά κρυμμένη κι αν ήταν. Αν την βρήκες, μην την ξεχνάς.

Τους ανθρώπους. Ή μάλλον, τις στιγμές. Ίσως τις στιγμές με τους ανθρώπους. Αυτές που χαράχτηκαν. Αυτές που φώτισαν τις μέρες σου, αυτές που ομόρφυναν τη ζωή σου, αυτές που σ’ έφεραν πιο κοντά στην ψυχή σου.

Εσένα. Ό,τι και να γίνει, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα. Πάντα και για πάντα.Εσένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments