Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Δολοφονία Παύλου Μπακογιάννη: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη και στελεχών της ΝΔ
Δολοφονία Παύλου Μπακογιάννη: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη και στελεχών της ΝΔ | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 08:46 26 Σεπτεμβρίου 2017, 8:46

Σαν σήμερα, πριν από 28 χρόνια, στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το γραφείο του από τρία μέλη της «17 Νοέμβρη» ο Παύλος Μπακογιάννης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για την ημέρα μέσω Twitter.

Τιμώντας την μνήμη του, ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως «η παρακαταθήκη του για εθνική συμφιλίωση» είναι «πιο επίκαιρη παρά ποτέ». «Μας λείπεις», πρόσθεσε σε πιο προσωπικό τόνο.

Μέσω Twitter, έστειλε το μήνυμά της και η Ντόρα Μπακογιάννη, που επισήμανε πως «η μάχη σου ενάντια στο διχασμό, τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό συνεχίζεται». 

Φόρο τιμής μέσω Twitter απέτισαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας και ο Μακάριος Λαζαρίδης.

«Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε πριν 28 χρόνια από τους τρομοκράτες της 17Ν, αλλά ο πολιτικός του λόγος είναι πάντοτε επίκαιρος. Επίκαιρη παραμένει και η μάχη που έδωσε ο αείμνηστος πολιτικός και δημοσιογράφος κατά του διχασμού της ελληνικής κοινωνίας. Η προσήλωση του Π. Μπακογιάννη στην εθνική ενότητα και οι φιλελεύθερες ιδέες του είναι η μεγάλη πολιτική κληρονομιά του», έγραψε ο Νίκος Δένδιας.

«28χρόνια πριν δολοφονείται ο Παύλος Μπακογιάννης. Αγωνίστηκε για την εθνική συμφιλίωση υπηρετώντας την παράδοση της μεγάλης κεντροδεξιάς», έγραψε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με τη wikipedia, ο Παύλος Μπακογιάννης (10 Φεβρουαρίου 1935 – 26 Σεπτεμβρίου 1989) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος με αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και πολιτικός, εκλεγμένος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Η καταγωγή του ήταν από το Καρπενήσι, όπου σήμερα στη μνήμη του έχει στηθεί αδριάντας. 

Ενώ ζούσε στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.

Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει. 

Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα: Πριν από 28 χρόνια η 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Παύλο Μπακογιάννη

Ετικέτες: 


2017